elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El professor José María Peiró analitza la contribució de la psicologia al desenvolupament sostenible

El professor José María Peiró analitza la contribució de la psicologia al desenvolupament sostenible

    El professor José María Peiró intervindrà dijous que ve 16 de setembre en una taula redona, organitzada per la Fundació Ramón Areces, en la qual s’analitzarà la contribució de la psicologia als objectius de desenvolupament sostenible. La taula redona començarà a les 19 hores i podrà seguir-se per internet en www.fundacionareces.tv/directo

    José María Peiró és catedràtic emèrit de la Universitat de València i ha sigut director de l’Institut d’Investigació en Psicologia dels Recursos Humans, del Desenvolupament Organitzacional i de la Qualitat de Vida Laboral de la Universitat de València (IDOCAL) i president de l’Associació Internacional de Psicologia Aplicada.

    La intervenció del professor Peiró se centrarà en el treball digne. Les fortes transformacions en la societat, la ciència, la tecnologia, els canvis demogràfics, i altres factors socioeconòmics, constata el professor Peiró, venen introduint importants canvis en el món del treball. D’una banda, assenyala, “la digitalització està aprofundint en la dualització del mercat laboral, l’automatització de llocs de treball i els canvis en els llocs i les relacions d’ocupació. Al mateix temps, es generen nous treballs i això requereix canvis en la formació i en la gestió del talent. En els processos de digitalització és important prendre en consideració les necessitats, motivacions, aspiracions i significat del treball. D’altra banda, en el món hi ha entorn d’un 60% de treball informal”. La psicologia, afegeix el professor Peiró “ha realitzat contribucions importants en la humanització del treball i en la promoció de l’emprenedoria. Els objectius del desenvolupament sostenible (Agenda 20-30) han potenciat l’atenció de la Psicologia als treballs informals i precaris per a contribuir al desenvolupament d’un treball decent. La Psicologia del Treball Humanitari realitza contribucions importants a aquest objectiu de desenvolupament sostenible”.

    En la mateixa sessió intervindran també José Antonio Corraliza Rodríguez i Rocío Fernández-Ballesteros que parlaran sobre el canvi climàtic i en envelliment actiu.

    Pujar