elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Las Naves explica als veïns les 52 accions innovadores per a millorar Poblats Marítims

    En línia amb les metodologies participatives que s'han vingut desenvolupant en Las Naves durant enguany, dimarts que ve 18 de desembre les persones assistents podran participar en diferents taules de treball que giraran entorn de les àrees d'acció que el projecte abordarà en Poblats Marítims, energia, mobilitat, social i tic.

    Així mateix, des del consistori s'informarà als assistents de les accions previstes i de l'estat de desenvolupament d'algunes, com per exemple, sensors d'eficiència energètica per a 400 habitatges de Poblats Marítims, la qual cosa ajudarà a estalviar en les factures de llum de cada llar, fomentar hàbits més sostenibles i reduir el consum energètic.

    Tal com ha informat el regidor d'Innovació de l'Ajuntament de València, Berto Jaramillo, gràcies a aquests fons europeus "el districte de Poblats Marítims va a ser l'escenari on es van a desenvolupar moltes actuacions innovadores que ho van a posicionar com a referent europeu de sostenibilitat".

    A més, l'edil ha incidit en el pes que té la participació ciutadana en aquest procés "de fet, els resultats de les anàlisis i de la visió de futur respecte a la ciutat que isquen d'aquest tercer taller seran presos en compte en els pròxims plans estratègics de València".

    Tal com va succeir en els dos anteriors tallers de treball realitzats també en Las Naves, els quals van comptar amb la presència d'actors clau procedents d'àmbits diversos, durant la sessió es presentaran les conclusions més destacades del diagnòstic de ciutat.

    Durant la primera part del workshop, les persones assistents treballaran sobre la part de diagnòstic de la ciutat, sobre les necessitats reals i aportar els seus suggeriments per a millorar la implementació de les accions en els diferents barris en els quals es va a desenvolupar el pilot, així com coneixeran les pròximes iniciatives previstes per a fomentar la participació ciutadana dins del projecte europeu MAtchUP.

    Projecte Europeu MAtchUP

    La ciutat de València és una de les tres ciutats europees seleccionada per la Comissió Europea per a ser l'escenari de la implantació de solucions innovadores a través del projecte MatchUP.

    MAtchUP és un projecte de 60 mesos de durada finançat pel programa de la Unió Europea Horitzó 2020 que aborda el repte de la transformació urbana mitjançant l'ús de tecnologies innovadores.

    Les ciutats de València (Espanya), Dresden (Alemanya) i Antalya (Turquia) que actuaran com a ciutats far i pilot, i que tindran com a ciutats seguidores a les urbs d'Ostende (Bèlgica), Herzliya (Israel), Skopie (Macedònia) i Kerava (Finlàndia).

    En les ciutats pilot es realitzaran actuacions concretes en els barris que tenen com a finalitat incrementar l'eficiència energètica, reduir les emissions de CO2, millorar la qualitat de l'aire de la ciutat, fomentar la mobilitat sostenible i la integració de les TIC.

     

    Pujar