elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’expresidenta de l’Assemblea General de Nacions Unides oferirà una conferència a La Nau de la Universitat de València

L’expresidenta de l’Assemblea General de Nacions Unides oferirà una conferència a La Nau de la Universitat de València

    María Fernanda Espinosa, presidenta de l’Assemblea General de Nacions Unides entre setembre de 2018 i 2019, oferirà una conferència demà dijous, dia 17 d’octubre, al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. L’acte s’inscriu en les activitats de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives i està organitzat conjuntament amb CEMAS-Centre Mundial de València per a l’Alimentació Urbana Sostenible.

    La conferència, que porta per títol ‘Passeig pel sublim i el macabre. Un any com a presidenta de l’Assemblea General de Nacions Unides’, tindrà lloc al Paranimf, a les 19 hores. L’acte estarà presentat per Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València, i Vicente Domingo, director de CEMAS. 

    María Fernanda Espinosa ha sigut presidenta del 73 període de sessions de l’Assemblea General de Nacions Unides entre 2018 i 2019. És una política, diplomàtica, defensora de drets i poeta equatoriana que té més de vint anys d’experiència en l’àmbit internacional, en temes multilaterals i negociacions internacionals en els àmbits de pau, seguretat, defensa, drets humans, biodiversitat, canvi climàtic, pobles indígenes, igualtat de gènere, drets dels joves, entre altres.

    Va realitzar estudis en Geografia Ambiental a la Universitat de Rutgers, màster en Ciències Socials i Estudis Amazònics i postgrau en Antropologia i Ciències Polítiques de la FLACSO. Ha sigut ministra de Defensa, de Relacions Exteriors i Mobilitat Humana, de Patrimoni i ambaixadora davant l’ONU a Nova York i Ginebra. Ha publicat més de 30 articles acadèmics, diversos llibres de poesia i poemes en més de 20 antologies.

    L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport i amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola té la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat, Ajuntament de València, Conselleria de Transparència i d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institut Alfons el Magnànim, Escola Europea d’Humanitats i Caixa Popular.

    Pujar