elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'APV exposa el potencial dels seus serveis de Transport Marítim de Curta Distància a Saragossa

L'APV exposa el potencial dels seus serveis de Transport Marítim de Curta Distància a Saragossa

    L'Autoritat Portuària de València (APV), ha participat aquest matí en la jornada "Avantatges per a les empreses de transport de mercaderies per carretera de la utilització del Transport Marítim de Curta Distància" (TMCD), organitzat per l'Associació Espanyola de Promoció del TMCD, amb l'objectiu de desenvolupar aquesta modalitat de transport a Espanya, parlar dels efectes aconseguits i el seu futur desenvolupament. La sessió, en la qual ha participat Fátima Zayed, gerent de Serveis Logístics de l'APV, s'ha celebrat a Saragossa en el marc del Programa d'ajudes a la formació en relació amb el transport per carretera del Ministeri de Foment.

    Durant la seua intervenció "L'oferta de serveis de TMCD en el Port de València", Fátima Zayed ha exposat les principals magnituds de tràfic canalitzats a través dels tres ports que gestiona l' APV (València, Sagunt i Gandia) i ha destacat l'important paper dels ports de l'APV al servei del comerç exterior tant de la Comunitat Valenciana com del seu hinterland, on destaquen regions com Madrid, Aragó, Extremadura, Murcia, Andalusia o Castella i Lleó. La jornada, enfocada a transportistes, empreses de transport terrestre, operadors logístics, usuaris i tot tipus de professionals del transport de mercaderies, ha comptat amb l'assistència de responsables de companyies com Gefco 4pl, Noatum Rail Terminal Zaragoza, NRTZ, Capsa, Marcotrans, Ebro Marítima o Uniport Bilbao, entre altres.

    Fátima Zayed ha subratllat que el port de València disposa de 9 serveis regulars de curta distància que connecten el recinte amb 22 ports de 13 països del món. Així mateix, Valenciaport compta amb dos serveis regulars d'autopistes del mar que connecten setmanalment València amb ports italians. Aquests serveis han permès que en 2016, el tràfic ro-ro de Valenciaport obtinguera un increment del 4,3% aconseguint els 8,9 milions de tones. En aquest sentit, a tancament de 2016, el tràfic ro-ro representa el 12,5% del total de mercaderies canalitzades.

    Així mateix, de les 329.137 plataformes transportades, un total de 124.513 van ser canalitzades a través de les conegudes com a autopistes del mar, a regions com Itàlia, Grècia o el Nord d'Àfrica. Entre les mercaderies manipulades van destacar les maquinàries eines i recanvis amb 535.462 tones, els automòbils i les seues peces amb 529.668 tones i els olis i greixos amb 425.548 tones.

    Durant la seua exposició, la responsable de Serveis Logístics de la APV ha posat l'accent en el component estratègic d'Aragó per a l'Autoritat Portuària de València, com ho demostra la seua participació en la terminal de Noatum Rail Terminal Zaragoza així com les inversions anunciades en la millora de la connectivitat ferroviària entre València i la comunitat aragonesa. En concret, l'APV té previst invertir al voltant de 100 milions d'euros en millores en la línia ferroviària València – Saragossa i en els accessos ferroviaris al port de Sagunt. Per a adonar del potencial de tràfic amb aquesta comunitat, Fátima Zayed ha recordat que, en 2016, la factoria de General Motors va transportar 14.535 vehicles per ferrocarril fins al port de València.

    Fátima Zayed ha subratllat el compromís de la APV per fomentar un transport marítim més ecològic, segur i sostenible en els serveis de TMCD. A més, ha recordat que la APV, a través de l'aplicació de noves tecnologies com el portal ValenciaportPCS, aconsegueix agilitar els processos operatius de les empreses de la comunitat portuària, millorar la interoperabilitat per a l'intercanvi de documents de transport entre els agents o eliminar les barreres d'accés als ports, tant pel costat de la seua connexió amb el foreland, com en la seua connexió interior amb el hinterland, entre altres avantatges.

    Pujar