elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de València entra a formar part de l'Alt Patronat de Casa Àsia

    La Junta de Govern Local ha aprovat este matí un conveni de col·laboració amb Casa Àsia, pel qual l'Ajuntament de València entra a formar part de l'Alt Patronat de l'entitat, amb la finalitat d'impulsar i aprofitar totes les potencialitats de l'intercanvi cultural, econòmic, turístic i formatiu amb els països de la regió asiàtica.

    Així ho ha anunciat este matí la portaveu del Govern local, Sandra Gómez, després de la reunió de la Junta de Govern. Tal com ha destacat la regidora, l'acord amb Casa Àsia incrementarà les relacions entre València i els pobles asiàtics, que suposen, ha destacat, "el 56 % de la població total del planeta, el 26 % del PIB (Producte Interior Brut) mundial i el 25,3 % del comerç del món".

    Amb este acord, València passa a formar part de l'Alt Patronat de Casa Àsia a Espanya, de què ja formen part els ajuntaments de Madrid i Barcelona, la Casa Reial i el Ministeri d'Assumptes Exteriors. "Volem potenciar les oportunitats que la regió asiàtica pot oferir a València", ha explicat Sandra Gómez, entre elles les de caràcter econòmic i empresarial, amb un impuls especial al tràfic de mercaderies en el port de València, així com els intercanvis empresarials que posen en relleu les oportunitats que oferix invertir a València.

    Una altra de les àrees que es desenvoluparan és la del turisme provinent dels països asiàtics, que és, ha recordat la regidora, un dels que més ha crescut en 2016, i per al que es preveuen "unes excel·lents expectatives" en 2017. En este sentit, i amb la col·laboració de Casa Àsia, s'oferirà formació als comerços, hotels i restaurants per a ajudar-los a adaptar la seua oferta turística a les necessitats dels visitants provinents dels països asiàtics.

    També en l'àrea de la cultura s'obrin possibilitats de col·laboració i intercanvi, per exemple conferències sobre temes polítics i socials, cursos d'idiomes, foment d'activitats entorn de la Ruta de la Seda (Siam-València) o cicles de cine, art... amb l'arribada també a València de les exposicions que s'oferixen a Casa Àsia de Madrid i Casa Àsia de Barcelona.

    Durant la trobada amb els mitjans de comunicació, la regidora Sandra Gómez, responsable de l'Àrea de Turisme, ha explicat també que l'ingrés de l'aportació municipal als comptes de la fundació, que es farà efectiu el pròxim dia 15, permetrà alliberar despeses i comissions bancàries que es dedicaran a la gestió de les polítiques de turisme.

    DEDICAR ELS RECURSOS A LA GESTIÓ PÚBLICA

    Es tracta d'una conseqüència directa de l'adaptació del règim jurídic i de l'estatus de la Fundació Turisme València com a entitat de caràcter públic, "és a dir, de l'adaptació d'allò que era la realitat de la Fundació", en paraules de Gómez. Com es tracta d'una institució pública, uns dels avantatges que se'n deriva és que es pot establir un calendari de pagaments per part de l'Ajuntament, com qualsevol altra empresa o entitat pública.

    Així, l'ingrés d'un milió d'euros la setmana pròxima permetrà tancar una pòlissa bancària efectiva en estos moments, i alliberar per tant les despeses i comissions que comporta, per a dedicar-les a gestió efectiva.

    Finalment, la regidora ha informat que de nou s'ha portat a la Junta de Govern per a la seua aprovació la subhasta dels dos vehicles blindats model Audi A8 que utilitzava el govern anterior, i que ixen amb un preu inicial de 12.000 i 14.000 euros, respectivament.

    Pujar