elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
Els regidors de Comerç i d'Hisenda uneixen esforços per a dinamitzar el sector

L'Ajuntament estudia una línia de subvencions per als comerços segons la tipologia

L'Ajuntament estudia una línia de subvencions per als comerços segons la tipologia

    L'Ajuntament estudia l'aplicació d'una línia de subvencions per als comerços independentment de la ubicació, dirigida a protegir i incentivar l'activitat de locals tradicionals, xicotets comerços i empreses amb estructura d'emprenedors autònoms.

    Així ho ha donat a conéixer el regidor delegat d'Hisenda, Ramón Vilar, després de la reunió que ha mantingut este matí amb el gerent de la Federació d'Hostaleria, David Izquierdo; el seu secretari, Rafael Ferrando, i el seu president, Manuel Espinar, a l'Ajuntament.

    Per la seua banda, el regidor de comerç, Carlos Galiana, ha expressat la necessitat "de treballar en la dinamització del xicotet comerç de proximitat, potenciant la seua implantació als barris que més ho necessiten, passant de la dinàmica de la nit, com a Russafa, pels barris de dia. Això passa per accions concretes com les ajudes al lloguer de locals comercials".

    En este sentit, segons ha afegit,"és important col•laborar amb la instalació en la ciutat d'auntèntics centres comercials oberts, que fan ciutat". Per últim, ha dit, "el meu compromís com a regidor de Comerç passa per un pla de dinamització del sector perquè servisca de pol d'atracció econòmic i de la ciutat".

    DIFERENTS TAXES PER A ZONES DIFERENTS

    Durant la seua trobada amb els hostalers, Vilar ha explicat amb detall les disposicions de l'ordenança fiscal reguladora de les taxes per ocupació de terrenys d'ús públic amb taules i cadires, que varia la zonificació de la ciutat a efectes tributaris. Estes noves zones s'han establit en funció dels estudis realitzats per la Universitat Politècnica, i busquen una zonificació més justa, atenent a la rendibilitat derivada de la utilització del domini públic i basada en el preu de mercat del sòl amb una rendibilitat del 6 %.

    De les dos zones que existien fins ara (zona extra i zona resta ciutat) es passa a tres (zones 1, 2 i 3). Tal com ha explicat Ramón Vilar, un 89 % de les terrasses no veuran incrementat el rebut, i inclús al 30 % se'ls reduirà. Esta mesura permet que hi haja una diferència en les taxes segons les zones, en funció de criteris objectius marcats per un estudi previ de la Universitat Politècnica de València.

    Vilar ha reiterat que la modificació “no comporta cap afany recaptatori”, ja que, de fet, la recaptació total fins i tot es reduirà en uns 7.000 euros, segons els càlculs. “S'inicia una nova cultura en què hi ha ocupacions de la via pública que pagaran més del que pagaven, que són els menys”. De les 3.476 terrasses quantificades, només s'incrementaran les tarifes per a 321. De la resta, 2.103 mantindran congelada la quantia, i per a 1.052 es reduiran.

    Quant a l'aplicació d'altres taxes o impostos, com l'IBI, el regidor ha anunciat que, de manera paral·lela, s’estudiaran línies de suport a locals i negocis del model anomenat ‘economia cultural', com s'està impulsant en altres ciutats, com Barcelona. “Es tracta d'una línia de subvencions”, ha explicat, “en què sí es puga discriminar segons el tipus de negoci, independentment de la ubicació: no és el mateix, per exemple, una gran franquícia que un bar de tota la vida amb estructura d'autònom.”

    El regidor ha manifestat la seua satisfacció per la trobada amb els hostalers, i tots ells s'han compromés a “continuar treballant en col·laboració, amb l'objectiu comú de dinamitzar i impulsar l'economia local i l'activitat de les xicotetes i mitjanes empreses”, i a mantindre un clima fluid de diàleg i cooperació.

    Pujar