elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una investigació de la Universitat de València millora la generació de nanomaterials de sílice porosa

Una investigació de la Universitat de València millora la generació de nanomaterials de sílice porosa

    El grup d’investigació Redolí de la Universitat de València treballa en la generació de nanomaterials de sílice porosa en majors quantitats i amb una reducció del temps de síntesi. Aquests materials tenen un gran potencial per a ser utilitzats en nombroses aplicacions industrials a causa de les seues característiques químiques i estructurals, com ara en la fabricació de sensors, catalitzadors, encapsulació, adsorció de contaminants, etc.

    Aquestes aplicacions resulten especialment útils en els camps agroalimentari, farmacèutic, cosmètic o de química fina. El poder produir majors quantitats en menor temps obri la porta a la introducció en la indústria d’aquest nanomaterial. A més, la iniciativa aconsegueix reduir el cost de producció i l’impacte ambiental.

    El projecte, finançat per l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), consisteix en l’escalat d’un equip per a produir sílices mesoporoses tipus MCM-41, UVM-7, SBA-15... mitjançant microones en un procés continu. Els sòlids mesoporosos posseeixen característiques desitjables com a estabilitat química, facilitat per a funcionalitzar-los, biocompatibilitat, etc.

    Els resultats de la investigació es presentaran durant una jornada que se celebrarà en línia aquest dimecres, 15 de desembre, des dels instituts del Parc Científic de la Universitat, al campus Burjassot/Paterna, a partir de les 9:30 hores. Les inscripcions es poden realitzar des de l'enllaç: https://forms.gle/eXpgz5nf964PJUYv6

    Fins ara les aplicacions d’aquesta mena de materials són limitades pel fet que la síntesi convencional del material permet obtindre xicotetes quantitats de sòlid i es necessiten diversos dies de treball, la qual cosa fa inviable la producció a gran escala mitjançant.

    No obstant això, mitjançant l’aplicació d’energia de microones d’estat sòlid s’ha aconseguit reduir els temps necessaris per a la seua obtenció alhora que es millora la repetibilitat i el rendiment del procés. Aquest mètode és òptim per a poder escalar la síntesi del material, ja que permet un calfament ràpid, controlat i homogeni de la mescla, obtenint-se sòlids amb poca dispersió de propietats.

    Redolí realitza investigacions multidisciplinàries, col·laboratives i aplicades en els àmbits del reconeixement, la sostenibilitat i la innovació. El grup de materials nanoestructurats (GMN) està integrat en l’Institut de Ciència dels Materials de la Universitat de València (ICMUV), les dades de la qual es poden consultar en: https://redoli.blogs.uv.es/

    Pujar