elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

InnDEA València participa en el projecte europeu CoSuDS per a millorar la gestió de les aigües pluvials a les ciutats

  • L'Ajuntament de València tindrà ferramentes per a dissenyar una estratègia que millore la presa de decisions respecte als vessaments urbans

  • Castelló, que també participa en aquesta iniciativa europea, serà la ciutat on s'implante el projecte pilot

València ha patit aquesta setmana fortes pluges que han posat de relleu la necessitat real d'afrontar de manera més eficient la gestió de les aigües pluvials. “Aquesta gestió ha de passar inevitablement per propostes de solucions innovadores a problemes que són comuns en moltes ciutats i que fins ara no s'han solucionat completament”, explica el regidor d'innovació i vicepresident d'InnDEA València, Jordi Peris.

Amb l'objectiu de trobar estratègies diferents a les implantades tradicionalment, InnDEA València està participant en aquest projecte europeu que promou els Sistemes Urbans de Drenatge Sostenible (SuDS), en alça a nivell mundial. El projecte CoSuDS, (Collaborative transition towards sustainable urban drainage: making it happen at district scale), coordinat per l'Institut de Recerca d'Enginyeria de l'Aigua i Medi ambient de la Universitat Politècnica de València (IIAMA-UPV), està finançat per la plataforma Climate-KIC, dins del programa Pathfinder i té una durada de 6 mesos. En ell, a més d'InnDEA València, també participen l'Ajuntament de Castelló i l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE).

L'objectiu és provar les solucions innovadores, així com plantejar, analitzar i definir una estratègia òptima en la gestió de les aigües pluvials. La ciutat escollida per iniciar el projecte pilot ha estat Castelló, amb l'objecte de millorar el drenatge urbà en un dels seus barris. Les entitats integrants han visitat precisament aquesta setmana aquest barri amb la finalitat també de poder trobar estratègies que es puguen aplicar en el futur en els seus municipis.

Peris ha recordat que amb aquest projecte “obtindrem ferramentes que ens ajudaran a millorar la presa de decisions respecte a possibles riscos d'inundacions, de contaminació i fins i tot ens ajudaran a reduir el consum d'energia als edificis i en el cicle de l'aigua urbana”.

Pujar