elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Educació implanta el Batxibac als IES Bellaguarda d’Altea, Ballester Gozalvo de València i Arabista Ribera de Carcaixent

  • El pròxim curs l’alumnat valencià podrà cursar el programa en sis instituts del territori valencià, un a les comarques de Castelló, tres a les de València i dos a les comarques d’Alacant

  • El Batxibac imparteix un currículum mixt per a l’obtenció de la doble titulació del ‘Baccalauréat’ francés i el Batxillerat espanyol i, amb això, poder accedir a les universitats dels dos països

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport amplia el programa Batxibac implantant-lo en tres centres educatius més: els instituts d’Educació Secundària (IES) Bellaguarda d’Altea, José Ballester Gozalvo de València i Arabista Ribera de Carcaixent.

Amb aquesta nova oferta, el pròxim curs 2022-2023 es podrà estudiar aquest programa educatiu en sis centres públics de Batxillerat. A les comarques de Castelló es pot estudiar a l’IES Professor Broch i Llop de Vila-real, mentre que a les comarques d’Alacant s’ofereix actualment a l’IES Carrús d’Elx i ara també a l’IES Bellaguarda d’Altea. En el cas de les comarques de València, a l’IES Ausiàs March de Manises se sumaran l’IES Ballester Gozalvo de València i l’IES Arabista Ribera de Carcaixent.

El programa permet impartir un currículum mixt per a l’obtenció de la doble titulació del ‘Baccalauréat’ francés i el Batxillerat espanyol i, amb això, poder accedir a l’educació superior tant francesa com espanyola.

El Batxibac té una durada de dos cursos escolars i una tercera part de l’horari s’imparteix en francés. Per aquest motiu, per a poder accedir a aquest programa l’alumnat ha de tindre un nivell B1 de coneixement de la llengua francesa o fer una prova que acredite que té el nivell suficient per a seguir les classes en aquest idioma.

El currículum mixt que implementa el Batxibac comprén les matèries pròpies del Batxillerat valencià, així com dues matèries específiques del ‘Baccalauréat’ francés: Llengua i Literatura Francesa i Història de França.

A més, un terç de l’horari lectiu s’imparteix en llengua francesa, de manera que tant les matèries de Llengua i Literatura Francesa com Història d’Espanya i de França són continguts que s’imparteixen obligatòriament en francés. A banda d’aquestes matèries, s’hi poden sumar altres activitats extracurriculars, com ara intercanvis, voluntariat o visites.

L’obtenció del títol de Batxillerat serà automàtica si l’alumnat supera totes les matèries, mentre que, per a l’obtenció del títol de ‘Baccalauréat’, serà necessari superar la prova externa de Batxibac.

Aquesta prova consisteix en un exercici escrit i un altre d’oral, els dos referits a Llengua i Literatura Francesa, un comentari de text i el desenvolupament d’un tema d’Història d’Espanya i França.

Com que amb el programa Batxibac es poden obtindre dos títols, l’alumnat pot accedir a la universitat espanyola per mitjà de les proves d’accés a la universitat o bé com a alumnat de ‘Baccalauréat’, d’acord amb el que s’ha establit per a l’alumnat procedent de sistemes educatius d’estats membres de la Unió Europea o d’altres estats amb què s’hagen subscrit acords internacionals. També poden accedir a les universitats franceses en igualtat de condicions respecte a l’alumnat de ‘Baccalauréat’.

L’alumnat interessat en el programa Batxibac pot trobar més informació en el web de la Conselleria (https://ceice.gva.es/va/web/ordenacion-academica/batxibac) i en la resolució que s’ha publicat en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’ (https://dogv.gva.es/datos/2022/05/27/pdf/2022_4773.pdf).

Pujar