elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació participarà en una mostra sobre les primeres escoles de mestres de València

La Diputació participarà en una mostra sobre les primeres escoles de mestres de València

    La Diputació de València col·laborarà amb la Facultat de Magisteri de la Universitat de València en la celebració del 150 aniversari de l'Escola Normal de Mestres de la ciutat del Túria. Així ho ha assegurat el president de la Corporació provincial, Jorge Rodríguez, en una reunió mantinguda en la seu de la institució amb el degà de la facultat, Manuel Monfort, en presència de la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, encarregada de l'àrea d'Educació.

    "La Diputació està fortament compromesa amb l'educació i els temes universitaris, constituint eixos fonamentals de la nostra política, per la qual cosa la nostra intenció és sumar-nos a aquesta celebració tan important", ha assenyalat Jorge Rodríguez, qui ha indicat que s'estudiaran línies de col·laboració dins del programa en el qual treballa la Universitat.

    La principal activitat projectada és la realització d'una exposició, la idea fonamental de la qual és visibilitzar en la societat la figura dels mestres en les escoles, així com el seu paper. "L'objectiu és fer un recorregut històric sobre com va començar la formació dels mestres, quin era l'estructura de les escoles i els processos d'aprenentatge, així com la seua evolució fins al dia de hui", ha explicat Manuel Monfort.

    En aquest sentit, Jorge Rodríguez ha oferit la possibilitat que la Corporació provincial col·labore en l'edició d'un catàleg de la mostra, a través de la Impremta Provincial. L'exposició està projectada per al mes de novembre en La Nau de la Universitat de València, i inclourà tot tipus de materials de suport, com a objectes de l'època, audiovisuals i imatges fotogràfiques.

    Així mateix, també se celebrarà el 175 aniversari de l'Escola Normal de Mestres (homes). Ambdues escoles van nàixer després de l'expansió de la moderna mentalitat laica, burgesa i utilitària de l'esperit il·lustrat que va sorgir després de la revolució francesa, que va impulsar la necessitat d'abordar en les escoles una educació cívica i una cultura tècnica, a més d'adoptar un model per a la formació de mestres. En 1845 va nàixer l'Escola Normal de Mestres (homes) i en 1867 la de Mestres (dones).

    En aquesta primera època, la Diputació de València, juntament amb l'Ajuntament i la Universitat de València, van engegar els estudis de formació i es van encarregar de donar casa als futurs mestres de la Comunitat Valenciana. Des d'aleshores, s'han produït molts canvis d'ubicació i una gran evolució tant en els mitjans per a impartir l'ensenyament com en els mètodes educatius empleats. A tot açò es retrà homenatge en aquest doble aniversari.

    Pujar