elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Col·lab premia una plataforma digital d'ocupació, fonts intel·ligents contactless i una startup amb noves vies de negoci a artistes fallers

Col·lab premia una plataforma digital d'ocupació, fonts intel·ligents contactless i una startup amb noves vies de negoci a artistes fallers
  • Totes les iniciatives posades en marxa pels equips de Col·lab estan enquadrades dins de l'estratègia Missions València 2030, que té com a objectiu construir una ciutat més saludable, sostenible, compartida i pròspera.

  • L'acceleradora pública de projectes de triple impacte de Las Naves, centre d'innovació de l'Ajuntament de València, tanca el seu quart programa.

MÉS FOTOS
Col·lab premia una plataforma digital d'ocupació, fonts intel·ligents contactless i una startup amb noves vies de negoci a artistes fallers - (foto 2)

Col·lab, acceleradora pública del centre d'innovació Las Naves, ha posat el fermall d'or a la quarta edició dels seus programes amb la celebració del Demo Day, esdeveniment en el qual totes les startups participants van presentar les solucions desenvolupades. En el transcurs de l'esdeveniment, l'organització de Col·lab va premiar a les que van ser considerades les tres millors solucions accelerades en aquesta edició: les de RH en Positiu, per a facilitar les connexions entre persones i empreses en processos de cerca i selecció en línia d'ocupació; Valua, que ofereix solucions innovadores a més de 40 tallers i artistes fallers per a obrir nous nínxols de negoci, i Jibu H20, que ha dissenyat unes fonts intel·ligents contactless que permeten emplenar envasos reutilitzables i evitar el desaprofitament de botelles de plàstic.

Marta Chillarón, directora de Las Naves, va destacar “el gran nivell i la solidesa dels projectes en els quals s'ha treballat en aquesta quarta edició, com demostra el fet que molts d'ells ja han validat un model de negoci, estan comercialitzant els seus productes i serveis i expandint-se a nivell nacional i internacional. Són exemple del potencial de l'emprenedoria amb triple impacte i dels seus efectes positius reals, en les persones i en els entorns en els quals viuen”.

En aquesta línia, Marcos L. Lacruz, representant de BigBan Inversores Privados -entitat que va entregar el premi en la categoria de Pre-Acceleració-, va felicitar a tots els equips que van participar en l'esdeveniment i els va transmetre “el gran interés per part dels inversors a donar suport a projectes lligats a la sostenibilitat i a l'impacte social”.

Les millors propostes de la quarta edició

Jibu H20 ha culminat la seua trajectòria en Col·lab després de passar pels tres programes de l'acceleradora, ‘Pre-Acceleració’, ‘Acceleració’ i ‘Scale-Up’. Ha posat en marxa una xarxa de fonts intel·ligents (refilling stations) que actuen com a punts de subministrament d'aigua potable filtrada i que s'activen sense contacte. Després de validar la seua proposta en l'acceleradora pública, la startup està instal·lant els seus primers dispensadors en empreses i espais públics, tant en la Comunitat Valenciana com a Catalunya. Estima que, en els últims sis mesos, ha contribuït a evitar l'ús de més de 10.000 botelles de plàstic.

Valua, premiada en la categoria de ‘Acceleració’, té com a objectiu posar en valor l'ofici d'artista faller, obrint noves línies de negoci i contribuint a la seua desestacionalització. Entre les seues propostes, ofereix projectes artístics i creatius per a entitats, empreses o particulars, com per exemple ninots personalitzats. Les seues creacions han viatjat ja per tota Espanya i a diversos punts d'Europa.

En ‘Pre-Acceleració’, RH en Positiu ha desenvolupat una plataforma pròpia especialitzada en la gestió d'esdeveniments digitals en els quals connecta a persones a la recerca d'ocupació amb empreses que necessiten ampliar la seua plantilla. Després de validar el seu model en la Comunitat Valenciana, planeja realitzar esdeveniments centrats en cadascuna de les províncies d'Espanya. La seua plataforma ha permés ja a més de 1.000 persones trobar un lloc de treball.

Els tres equips premiats en el Demo Day han rebut una aportació econòmica per a impulsar el desenvolupament dels seus projectes. En Pre-Acceleració (programa per a iniciatives que estan buscant la validació i el reforç del seu model de negoci), 3.000 euros; en Acceleració (per a aquelles que han validat el seu model de negoci i han iniciat la comercialització o estan a punt de fer-ho), 4.000 euros, i en Scale-Up (empreses en procés de consolidació de l'equip i creixement del model de negoci i vendes), 5.000 euros.

Solucions amb impacte positiu

En la categoria de Pre-Acceleració, han culminat, també, amb èxit el programa i van exposar els seus projectes en el Demo Day: Boomelia, espai d'agregació a la cultura digital de la població adulta, per a reduir la bretxa digital intergeneracional; Data Driven Mobility, que proposa pàrquings coberts per a bicicletes, al costat d'un sistema d'incentius econòmics que promou la mobilitat sostenible; EsportiVA, plataforma digital que dóna visibilitat i eines de comunicació i equips i esportistes femenins; Tornem, que busca conscienciar a la societat sobre la protecció de la naturalesa a través de la cultura i la participació ciutadana, i Yhood, marketplace i xarxa social on petits i mitjans comerços locals connecten, es comuniquen i embenen a consumidors compromesos amb el desenvolupament local i la sostenibilitat.

En Acceleració, van presentar les seues proposades AI-Vision, que ha desenvolupat un dispositiu amb Intel·ligència Artificial per a previndre aglomeració de persones i garantir el distanciament social en espais públics i privats; ImpactE, que ofereix una eina que recull tots els àmbits de la transició energètica per al sector residencial, i Patrimoni Virtual, startup focalitzada en la preservació i divulgació virtual del patrimoni.

En Scale-Up, ha culminat, també, el programa Skroller, startup que ha creat un suport per a patinets elèctrics que incrementa el control, l'estabilitat i el confort, reduint la fatiga muscular i el risc d'accidents.

“Un de les grans fites que volem destacar és la creixent interacció i col·laboració entre startups accelerades en Col·lab, que s'està traduint ja en projectes conjunts, com el desenvolupat per Valua i AI-Vision per a integrar el sistema de control d'aforaments basat en intel·ligència artificial en espais i esdeveniments, públics i privats, en creacions dels artistes vinculats a Valua”, va subratllar Mauro Xesteira, responsable de Col·lab.

Pujar