elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les biblioteques municipals inauguren una intensa programació fins a final d'any

Les biblioteques municipals inauguren una intensa programació fins a final d'any
    MÉS FOTOS
    Les biblioteques municipals inauguren una intensa programació fins a final d'any - (foto 2)
    Les biblioteques municipals inauguren una intensa programació fins a final d'any - (foto 3)

    Esta setmana s'ha celebrat el Dia de la Biblioteca i coincidint amb esta data el servei de biblioteques de l'Ajuntament de València presenta un ampli i divers programa d'activitats culturals que es desenvoluparà al llarg dels pròxims mesos a les seus dels 31 espais de lectura de la ciutat.

    La campanya, sota el lema "Tenim un Pla. Pla B", comença hui amb la instal·lació d'una caseta informativa a la plaça de l'Ajuntament. Al llarg de tot el cap de setmana es repartiran fullets amb la programació, el mapa de les biblioteques municipals i merchandising (borses de tela i llapisseres amb els logotips de la campanya). Este punt d'informació és una acció itinerant i recorrerà tots els barris de la ciutat durant les pròximes setmanes.

    De l'1 al 5 de novembre, la ciutadania podrà acudir a la plaça del Llibre (pl. Ajuntament) on s'obrirà un stand-biblioteca infantil-juvenil, on a més de facilitar d'informació, està previst que es realitzen activitats infantils. El dia 1 de novembre, a les 12.30 hores, serà el torn dels contacontes Rebombori i el 2 de novembre, a les 18 h, agafarà la paraula l'escriptor Carles Cano.

    "La Regidoria d'Acció Cultural ha posat en marxa esta campanya de visibilització i informació, per convidar a la ciutadania a apropar-se als servicis bibliotecaris de València. Des d'esta setmana, i fins a finals de desembre, tots i totes, xicotets i grans, podrem gaudir d'activitats a tota la xarxa de biblioteques disponible arreu dels barris de la ciutat", ha explicat la regidora Maria Oliver.

    Les activitats programades van dirigides tant a públic adult com a familiar: contacontes, tallers, conferències, taules rodones, etc. Cal destacar, entre altres, les Jornades "Llibres i lliures. Literatura, llenguatge i canvi social" que tindran lloc a les biblioteques Casa de la Reina, Nova Al-Russafí i Azorín; on a més de debats, tallers, i altres activitats, s'han programat encontres amb els autors.

    Dimecres 15 i 22 de novembre, de 18 a 20 h, la Biblioteca de Patraix – Azorín acollirà el taller "Imaginació literària, sabotatges afirmatius i lectura feminista". Dues sessions on es pot aprendre a utilitzar la imaginació literària com una palanca per avançar des d'intuïcions cap a posicions feministes. Serà impartit per Noèlia Adánez, Doctora en Ciències Polítiques i Sociologia per la UCM i MBA en Gestió d'Institucions i Empreses Cultural. Per a participar cal inscriure's prèviament per correu electrònic a bliotecasmunicipales@valencia.es

    Dissabte 18 de novembre, a les 10.30 h, a la biblioteca del Cabanyal-El Canyamelar - Casa de la Reina hi haurà la jornada infantil "Un conte propi + recitant i coneixent Gloria Fuertes", en la qual els i les xiquetes podran descobrir heroïnes desconegudes i conèixer la vida de dones oblidades per la història a través de contes i cançons. A més, podran acostar-se a la poesia, elaborant manualment el seu propi quadern de poemes i recitant a Gloria Fuertes en el centenari del seu naixement.

    El músic i escriptor Xavi Sarrià serà l'encarregat del taller d'"Escriptura creativa". El lletrista i compositor del grup Obrint Pas ens explicarà les tècniques i els recursos bàsics de l'escriptura. L'objectiu d'esta activitat és adquirir una visió crítica de la literatura i reflexionar sobre l'escriptura com a eina de transformació social; així com sobre l'ús del valencià en la creació literària. Serà el dimarts 12 i dimecres 13 de desembre, a les 18 h, a la Biblioteca Cabanyal - el Canyamelar. És necessària inscripció prèvia.

    La Biblioteca de Russafa-Nova Al-Russafí també acull una interessant programació al llarg d'esta campanya. Un dels plans que ens proposa és la conferència "Encara no és tard per entendre i aturar el canvi climàtic" que impartirà Andreu Escrivà, ambientòleg i consultor en sostenibilitat, dijous, 30 de novembre, a les 18 h.

    DIA DE LA BIBLIOTECA

    Des de 1997, cada 24 d'octubre es commemora el Dia de la Biblioteca. La proposta sorgeix de l'Associació Espanyola d'Amics del Llibre Infantil i Juvenil, recolzada pel Ministeri de Cultura, en record de la destrucció de la Biblioteca de Sarajevo, incendiada el 1992 durant el conflicte balcànic.

    "La iniciativa va nàixer per traslladar a l'opinió pública la importància de la biblioteca com a lloc de trobada dels lectors de totes les edats amb la cultura, i com un instrument de millora de la formació i la convivència humana", ha manifestat la responsable de l'Àrea d'Acció Cultural, Maria Oliver.

    Pujar