elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Santa Pola acull a les participants de l'intercanvi juvenil a Grècia del programa Erasmus +

L'Ajuntament de Santa Pola acull a les participants de l'intercanvi juvenil a Grècia del programa Erasmus +
    MÉS FOTOS
    L'Ajuntament de Santa Pola acull a les participants de l'intercanvi juvenil a Grècia del programa Erasmus + - (foto 2)

    A l'Ajuntament de Santa Pola s'ha celebrat aquest matí la presentació de l’Intercanvi Juvenil que va tindre lloc en Larissa (Grècia) del 6 al 15 de maig. Aquest projecte va reunir joves d'Espanya, Itàlia, Romania, Bulgària i Grècia amb el principal objectiu d'ajudar-los a identificar les competències més adequades per a obtindre un treball.

    Des de Santa Pola van eixir tres de les cinc xiques participants, i la líder del grup espanyol va ser Fini Maciá, Responsable del Servei d'Ocupació de l'ADL de Santa Pola. En la presentació, que ha tingut lloc al Saló de Plens, tant quatre de les cinc xiques com la líder del grup han comptat als assistents com va ser la seua experiència.

    “Han sigut deu dies a Grècia en els quals hem parlat anglés des del minut un, es formen grups amb persones d'altres països, per la qual cosa has de comunicar-te amb ells. Una experiència enriquidora que t'ajuda a créixer”, ha explicat Fini Maciá. Per part seua, les xiques han manifestat que aquest projecte “els ha canviat la vida, ja que et fa veure el món i la forma en la qual et comuniques d'una altra forma”.

    Durant la seua estada en Larissa han pogut aprendre anglés, però també han superat la vergonya de parlar en públic en un altre idioma. Així mateix, destaquen que han aprés consells i recursos per a buscar treball de forma activa i participativa. “La formació ha sigut creativa, ens separaven per grups de cinc persones i després d'una breu explicació havíem de preparar vídeos, dibuixos, xicotetes obres de teatre, que il·lustraren el que acabàvem de veure”.

    Durant la presentació, no solament s'ha parlat de l'Intercanvi Juvenil, sinó que també s'ha abordat el Cos Europeu de Solidaritat (abans conegut com a Voluntariat Juvenil). Des de l'ADL han volgut recordar que l'Intercanvi sol tindre una durada inferior enfront del Cos Europeu de Solidaritat. A més, l'ADL de Santa Pola està acreditada per l'Agència Nacional Espanyola com a entitat d'acolliment, enviament i coordinadora de projectes del Programa Erasmus +, si voleu conéixer quines són les ofertes de voluntariat, podeu acudir a la seua pàgina web: https://www.adlsantapola.es/es/europa/voluntariado-europeo

    Pujar