elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La mostra de cinema documental Punt.Doc tanca la setena edició amb bons resultats

La mostra de cinema documental Punt.Doc tanca la setena edició amb bons resultats
  • Des del departament de Joventut fan un balanç positiu a pesar que la participació ha sigut menor que la d'altres edicions

La mostra de cinema documental Punt.Doc, organitzada per la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt, ha donat per tancada la seua setena edició després de catorze pel·lícules projectades i cinc setmanes de duració. Finalitza, a més, amb la satisfacció de la regidoria d'haver-la pogut tirar avant, malgrat els temps difícils, els canvis en les dates de la mostra, que va passar de maig a octubre, i pese a l'ésser el documental una proposta audiovisual més intimista i de poc públic.

En este sentit, des del departament assenyalen que «continuem apostant per este potent recurs pedagògic amb la mirada subjectiva i en primera persona del documental per a conéixer la realitat. I, encara que no desperta un interés massiu, som conscients de la seua importància, de la seua qualitat i de la necessitat de continuar comptant amb ell com a eina educativa», explica el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro.

Les projeccions han comptat amb l'assistència de 30/35 persones per passada, per la qual cosa, segons Sampedro, «enguany fem també un balanç positiu, i això que la COVID-19 està condicionant qualsevol activitat educativa, cultural i social, però així i tot la nostra programació ha despertat interés i participació. A pesar que la participació del públic ha sigut menor que altres anys, hem aguantat l'estirada i hem oferit un festival de bon nivell, complint les expectatives i, sobretot, amb les mesures sanitàries. Hem oferit una programació que ha recollit treballs de molta qualitat realitzats en 2019, amb les pestanyes habituals del nostre festival, clàssic, biografies, música, muntanya (pura vida), drets humans i amb una presència determinant de treballs realitzats per dones directores, ocupant la meitat de l'oferta cinematogràfica».

Quant a la resposta del públic, que ha sigut també important, els documentals amb major assistència han sigut ‘Un pas més’, de l'escaladora Silvia Vidal que va acompanyar als assistents durant la passada i va despertar un enorme interés entre el públic en el relat de les seues aventures en solitari en racons llunyans i perduts. Un altre dels documentals d'èxit ha sigut ‘Autoretrato’, sobre el cantautor Luis Eduardo Aute. També va tindre una molt bon acolliment ‘Una vida entre las cuerdas’, un documental d'Ana Moreno sobre el músic Ara Malikian, que va ser el que va tancar el Festival.

A més, és important destacar altres enormes treballs, com ‘Honeyland’, una història amb dues nominacions als Oscar i molt premiada. El documental de Trueba sobre el cantautor Sánchez Ferlosio, una història per a repensar el nostre passat, ‘La amarga derrota de la república’, un treball de justícia social, de conciliació amb la nostra història són altres exemples. ‘Varados’ d'Helena Taberna també va destacar per acostar d'una manera molt personal i sincera a la realitat de les llargues estades en camps de refugiats a Grècia, en condicions molt precàries i sense futur. Marc Serena va participar en la mostra per a contar la història de ‘El escritor de un país sín librerias’, la crua realitat de la dictadura de Guinea Equatorial. El documental de ‘Serás hombre’, un treball nominat per als Goya 2021, ha parlat del masclisme i la socialització en gènere. Este documental continuarà sent un recurs pedagògic per a l'equip de Joventut en la seua labor educativa amb grups de jóvens.

Pujar