elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les jornades ‘La Ciutat com a espai educatiu’ es desenvoluparan el 24 i el 25 de gener al Mario Monreal

Les jornades ‘La Ciutat com a espai educatiu’ es desenvoluparan el 24 i el 25 de gener al Mario Monreal
  • Durant les jornades, les persones interessades en què l'educació siga un eix vertebrador de la ciutat tindran l'oportunitat d'intercanviar informació i propostes d'actuació conjuntes per a un model de Ciutat Educadora

L'Ajuntament de Sagunt ha presentat el programa de l'experiència ‘La ciutat com a espai educatiu’, unes jornades sobre l'intercanvi d'informació i les propostes d'actuació per a aconseguir un model de Ciutat Educadora, organitzada per la Generalitat Valenciana i el Cefire Sagunt i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt i Sagunt Ciutat Educadora. Estes jornades tindran lloc el 24 i 25 de gener en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt i estaran obertes al fet que participe qualsevol persona interessada en què l'educació siga un eix vertebrador de la ciutat.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha expressat que este tipus d'iniciatives són les que ajuden a millorar la ciutat i el seu present, però també el futur en parlar d'educació. «Jo crec que és un projecte bastant potent, que servix per a analitzar com a ciutat, en l'àmbit individual, les nostres institucions educatives i les seues iniciatives, però també en l'àmbit global, per a aprendre d'altres llocs i projectes i d'intentar incorporar totes estes experiències innovadores per a millorar i progressar. Per això, des de l'Ajuntament, apostem per este projecte i estes jornades són una primera pedra del canvi que volem donar a Sagunt com a Ciutat Educadora», destaca l'alcalde.

El delegat d'Educació, José Manuel Tarazona, ha explicat durant la presentació de les jornades que, per a l'Ajuntament de Sagunt, «l'educació és un motor fonamental per a la transformació social i contribuïx a millorar la vida de les persones de la nostra ciutat». A més, Tarazona ha manifestat que fer de Sagunt una ciutat educadora és un dels objectius principals del nou Equip de Govern. També ha agraït al Cefire, tant a l'Humanístic d'Alacant com al de Sagunt, pel treball en este i en altres projectes i ha animat a la ciutadania a participar en estes jornades perquè, entre altres coses, «participaven ponents de prestigi, la qual cosa fa que siguen unes jornades molt ambicioses».

Les jornades començaran el divendres 24 de gener, amb el lliurament de documentació així com amb l'obertura musical a càrrec del Conservatori Professional de Música Joaquín Rodrigo de Sagunt. Entre altres personalitats, assistirà a la inauguració la directora general d'Innovació Educativa i Ordenació, Margarida Castellano.

Seguidament, tindrà lloc la ponència d'obertura a càrrec del catedràtic emèrit de la Universitat de Màlaga, Miguel Ángel Santos, ‘Que tu ciudad sea mejor porque tú vives en ella’, que donarà pas a una taula redona, on parlaran els municipis de ‘Som ciutat educadora’, com els ajuntaments de Castelló, de la Vall d'Uixó i el de Sagunt. D'altra banda, els assistents podran gaudir de l'exposició del projecte Maquina et Schola i l'exposició de la Domus Baebia en el vestíbul del Centre Cultural Mario Monreal.

El dissabte 25 obrirà la jornada l'IES Clot del Moro amb una actuació, seguida de la presentació dels centres educatius de la localitat i de les seues experiències com a Ciutat Educadora. A continuació, tindrà lloc la ponència sobre actuacions d'èxit de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat a càrrec de Lluis Esteve Garnés, que tractarà l'impuls de l'aprenentatge com a eina de convivència, cohesió i participació. Seguidament, Sandra Molinés, de Florida Universitat, parlarà sobre els patis coeducatius i patis amb perspectiva de gènere. La segona jornada finalitzarà amb una taula redona, on el CEIP Sant Joan de Ribera d’Alfara del Patriàrca, el CEIP de Paiporta, el CEIP Maria Yocasta i l'IES Jorge Joan de Sagunt dialogaran sobre projectes de patis educatius.

Pujar