elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Centre Cultural Mario Monreal acull l'exposició 'El Camp de Morvedre. Indrets i paisatges de l'obra pública'

El Centre Cultural Mario Monreal acull l'exposició 'El Camp de Morvedre. Indrets i paisatges de l'obra pública'
    MÉS FOTOS
    El Centre Cultural Mario Monreal acull l'exposició 'El Camp de Morvedre. Indrets i paisatges de l'obra pública' - (foto 2)
    El Centre Cultural Mario Monreal acull l'exposició 'El Camp de Morvedre. Indrets i paisatges de l'obra pública' - (foto 3)
    El Centre Cultural Mario Monreal acull l'exposició 'El Camp de Morvedre. Indrets i paisatges de l'obra pública' - (foto 4)

    El Centre Cultural Mario Monreal acull fins al 31 d'octubre l'exposició "El Camp de Morvedre. Indrets i paisatges de l'obra pública", una mostra que ofereix un enfocament estructurat a través de les diverses xarxes de telecomunicació que es troben a la comarca del Camp de Morvedre, com les de transport, on s'inclouen la xarxa de carreteres, la ferroviària i la marítima, així com les xarxes de telecomunicació, les hidràuliques i les de defensa.

    El Secretari Autonòmic d'Obres Públiques, Josep Vicent Boira, l'alcalde de Sagunt per substitució, Pepe Gil i el regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, al costat dels responsables de la Càtedra Demetrio Ribes i els comissaris de l'exposició han inaugurat l'exposició que mostra una selecció de 17 elements de l'obra pública i del transport conservats a la nostra comarca.

    Boira ha destacat la importància que té l'exposició ja que "coneixent el passat coneixem el present i podem valorar el futur" i ha afegit que esta mostra, organitzada per la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de la Càtedra Demetrio Ribes, no solament és una visió de la tradició "sinó que ens dóna moltes pistes per a interpretar el futur de les telecomunicacions i en este cas Sagunt és essencial ja que jugarà un paper fonamental en el futur de les comunicacions del territori valencià i enllaçarà amb la seua antiga tradició de ser un lloc estratègic entre la via mediterrània i l'interior d'Espanya".

    Per la seua banda, l'alcalde de Sagunt en substitució, Pepe Gil, ha manifestat que esta exposició és una oportunitat "per a conéixer estes infraestructures en fotografia i posteriorment per a que ens convide a conèixer-les en directe perquè el patrimoni és fonamental per a entendre el que hem sigut i el que serem en el futur".

    Amb una extensa visió cronològica i tipològica de la selecció realitzada, l'exposició presenta uns elements de gran reconeixement patrimonial, com els vestigis de la Via Augusta o el conjunt defensiu del Grau Vell, amb uns altres menys coneguts, com la torre de telegrafia òptica situada a l'interior del castell de Sagunt o els ponts que salven el Palancia i els barrancs de Linares i de la Maladitxa. Així mateix, també destaquen infraestructures de major envergadura, com les de les tres línies de ferrocarril que vertebren la comarca o aquelles que permeten la distribució de les aigües, com la sèquia Major de Sagunt i la Font de Quart.

    L'exposició va unida a la publicació "Les obres públiques en els comarques valencianes. *Indrets i paisatges. El Camp de Morvedre", inclosa en el nº 24 de la col·lecció de Quaderns del Museu del Transport, la qual pot adquirir-se en les llibreries Llig o online en www.llig.gva.es.

    Pujar