elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Casal Jove del Port de Sagunt torna a ser seu del Festival Cinema Ciutadà Compromés

El Casal Jove del Port de Sagunt torna a ser seu del Festival Cinema Ciutadà Compromés
  • El festival, que enguany celebra la seua huitena edició, tindrà lloc des de hui fins al 19 d'octubre en diferents punts i sales de la Comunitat Valenciana

  • La cita en el nostre municipi serà el divendres, 14 d'octubre i el dissabte, dia 15, a les 19 hores

El Casal Jove del Port de Sagunt torna enguany a ser seu del Festival Cinema Ciutadà Compromés, en esta ocasió, de la seua huitena edició. El festival està organitzat per l'Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM) i que arriba a Sagunt gràcies a la col·laboració del departament de Joventut i Infància de l'Ajuntament, se celebrarà del 10 al 19 d'octubre de 2022 en diferents punts i sales de la Comunitat Valenciana. En el Port de Sagunt, la cita tindrà lloc divendres que ve, 14 d'octubre i el dissabte, dia 15, a les 19 hores.

Cal destacar que totes les sessions són gratuïtes i obertes a tota la població en general. En eixe sentit, les projeccions en el municipi estan programades dins de la secció de ‘Cinema, repressió i migració’ del mateix festival i es tracta de dos documentals, La caja vacía i Las cartas perdidas.

La caja vacía, produïda enguany a Espanya i dirigida per Javier Falcó, té una duració de 73 minuts. Es tracta d'un documental sobre nadons robats que té com a eix vertebrador el cas de la il·licitana María José Picó, que compta amb la participació d'investigadors, associacions, tècnics i d'Amnistia Internacional.

Las cartas perdidas, produïda l'any passat, també al nostre país, per Amparo Climent, té una duració de 75 minuts. Segons la sinopsi del documental, després del colp d'Estat militar contra el Govern de la II República en 1936, el règim de Franco va aprofitar la victòria per a castigar de manera cruel moltes dones, a les quals se'ls van aplicar els mecanismes més extrems de violència i d'humiliació en un intent de cosificar-les i deshumanitzar-les, patint una doble persecució: la ideològica i la de gènere. Este documental és un recorregut emocional basat en cartes reals interpretades per grans actrius, arxius inèdits, documents i en els testimoniatges de les dones represaliades pel règim franquista i les dona a conèixer al món perquè els seus noms no s'esborren de la història.

El VIII Festival Cinema Ciutadà Compromés, amb un pressupost molt modest, aconseguix ser un dels festivals de referència en la Comunitat Valenciana, tant per les seues característiques i punt de vista com per les xifres. El seu catàleg vol facilitar la difusió i el coneixement dels audiovisuals produïts per un sector audiovisual valencià i de fora de la comunitat autònoma que mostra un gran dinamisme, tant des del punt de vista industrial i professional, com des de la visió d'aquelles persones que s'inicien en la utilització de les imatges en moviment com a via per a comunicar, reflexionar, emocionar i en definitiva inquietar, per a tractar de millorar la societat.

Pujar