Castellano

Els atletes locals Laura Méndez i Abderrahman El Kayami, protagonistes a Gijón

MÉS FOTOS
    Els atletes locals Laura Méndez i Abderrahman El Kayami, protagonistes a Gijón - (foto 2)

Diumenge passat 25 de febrer es va disputar en el parc fluvial de Las Mestas (Gijón) el LIII Campionat d'Espanya de Camp a Través per clubs, on 6 atletes locals, junt el seu entrenador Manolo Ripollés, van participar representant al Platges de Castelló, club de què l'Atletismo Español Camp de Morvedre és filial.

De nou, Laura Méndez, qui rep subvenció de la delegació d'Esports de l'Ajuntament de Sagunt per a competir, va ser una de les grans protagonistes de la carrera del Cross curt femení. Quan Laura anava en el grup capdavanter, i només havien transcorregut 400 metres de la prova, una rival va caure a terra emportant-se per davant a l'atleta. Esta va haver de realitzar els 3.900 metres restants amb una luxació en el muscle que no la permetia bracejar bé, així i tot, va acabar en el lloc 22 de la classificació, ajudant el seu equip a proclamar-se subcampiones d'Espanya de clubs Cross curt. En esta mateixa prova debutava en un campionat d'Espanya d'atletisme l'atleta Silvia Sanz Campos que va finalitzar en un meritori 108º lloc de la general.

El millor lloc dels atletes locals va ser per a Abderrahman el Kayami, que va quallar una excel·lent actuació, sempre en els llocs capdavanters, va acabar en una meritòria 6a plaça i va ser el puntal de l'equip de Cross curt masculí del Platges de Castelló, que finalment va ser també medalla de plata per equips.

El germà menor dels Kayami, Abdelmonim, va acabar en el lloc 40, puntuant en quart lloc de l'equip del Platges de Castelló que va ser medalla d'or en la categoria sub-18. També van participar en este campionat l'atleta sub-20, Paula Mestre Rodrigo, que va acabar en el lloc 57, i l'atleta sub-16, Ainhoa Martín González, en el 173, un bon lloc tenint en compte que debutava en un campionat d'Espanya i que la seua carrera va ser la més nombrosa de la matinal atlètica amb 308 participants.

D'altra banda, en la pista coberta, en un control celebrat el dissabte 24 en el Luis Puig de València, l'atleta saguntí Marcelo Mazón va aconseguir la mínima per a participar en el campionat d'Espanya sub-18 en la prova de 800 a celebrar a Antequera els pròxims 10 i 11 de març. Marcelo va acabar en tercera posició del control amb una marca de 2:00:00, que li dóna el bitllet directe per a estos campionats.