Quantes vegades ha guanyat el Valencia la final de la Copa del Rei?

• La història del València CF s'escriu amb èxits i decepcions a parts igual en les finals de la competició del KO

MÉS FOTOS
Quantes vegades ha guanyat el Valencia la final de la Copa del Rei? - (foto 2)
Quantes vegades ha guanyat el Valencia la final de la Copa del Rei? - (foto 3)

El València CF jugarà el seu 18a final de la Copa del Rei dissabte que ve 23 d'abril a les 22:00 hores. Després de la classificació davant de l'Athletic Club en semifinals, el Real Betis serà el rival en l'Estadi de la Cartuja per a poder alçar un nou títol després de dos temporades en blanc. És cert que l'equip està molt lluny en lliga del que exigeix la seua història i que la Copa no serà la panacea que solucione els problemes del club, però el València està a tan sols 90 minuts d'afegir un nou trofeu al seu palmarés.

Encara que és cert que la competició copera també ha deixat amargures al llarg de la història, de la qual cosa no hi ha dubte és de que el València és un club amb un ADN aspre i coper. En elperiodic.com, et contem quins han sigut les finals guanyades i perdudes.

Huit Copes del Rei guanyades, tres del València modern

El València ha guanyat huit vegades la Copa del Rei, quatre d'elles quan encara rebia el nom de Copa del Generalíssim. Espanyol, Athletic Club -dos vegades- i FC Barcelona van ser els rivals a qui va derrotar el València per a posar el seu nom entre els grans clubs espanyols. Posteriorment, en 1979, va arribar la revenja davant del Real Madrid en la que va significar la gran nit per a tota una generació de valencianistes. Després de tres finals pèrdues davant del conjunt blanc en les dècades anteriors, un doblet de Kempes va donar la quinta.

8. 2019: 2-1 contra el Barcelona

Quasi en el nou segle, Mendieta i el Piojo van posar els fonaments del millor València de la història amb un 3-1 davant de l'Atlètic del Madrid. El València modern va viure la seua etapa més llorejada a inicis de segle, però no va aconseguir arribar a cap final copera. Va ser en 2008, en un any mediocre, quan els Vila, Silva, Mata i companyia aconseguirien el seu únic títol amb el València. Onze anys sense tocar metall van servir perquè, en un any tan especial com el del Centenari, l'equip aleshores entrenat per Marcelino culminara una gran temporada en una gran final davant del Barcelona de Messi.

L'afició celebra la victòria en la final de la Copa del Centenari

El València no perd una final de Copa del Rei des de fa quasi 30 anys

Els aficionats més jóvens no han vist perdre al València una final de Copa. Aquella derrota davant del Deportivo en la final de l'Aigua en 1994 va ser molt dolorosa per a la parròquia valencianista. Tres dies després de suspendre's el partit per la tromba d'aigua que va caure sobre el Bernabéu, el València va perdre el partit en escassos minuts. Realment, va significar un dur colp inclús major que les anteriors derrotes.

En els anys 1944, 1945 i 1946, l'equip che va perdre tres finals consecutives, mentres que a l'inici de la dècada dels 70, va igualar la ratxa. No obstant això, hi ha vegades que les derrotes forgen la grandesa d'un club i estes van precedir a dos de les etapes més daurades de la història del club.

València - Betis, final inèdita

La que davant al València i al Betis a Sevilla serà una final sense precedents. A pesar que ambdós són dos equips espanyols històrics, mai s'han creuat en una final. Així i tot, hi ha un precedent coper molt proper i és el de l'eliminatòria a doble partit en semifinals de la Copa del Centenari de 2019.

El València va derrotar per 1-0 al conjunt bètic amb gol de Rodrigo en la tornada, amb idèntic resultat al que va servir perquè els de Bordalás es guanyaren un lloc en la final de la Cartuja. Si finalment el València guanya la Copa, aconseguirà equilibrar el nombre de finals guanyades amb les perdudes: seran nou i nou en un bagatge propi d'un dels clubs més llorejats del país.

Celebració del València CF al vestidor després de la victòria davant l'Athletic Club i la classificació per a la final