elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació reunix més de mil persones en la presentació del nou llibre del pedagog Francesco Tonucci

La Diputació reunix més de mil persones en la presentació del nou llibre del pedagog Francesco Tonucci
La Diputació reunix més de mil persones en la presentació del nou llibre del pedagog Francesco Tonucci
  • L'autor italià especialitzat en temes d'infància ha destacat les actuacions que, durant la pandèmia i el confinament, han fet possible donar a conéixer la veu de les xiquetes i els xiquets

MÉS FOTOS
La Diputació reunix més de mil persones en la presentació del nou llibre del pedagog Francesco Tonucci - (foto 2)
La Diputació reunix més de mil persones en la presentació del nou llibre del pedagog Francesco Tonucci - (foto 3)

La Diputació de València ha celebrat este cap de setmana dos trobades molt especials a Burjassot i Picanya, amb la presència del pedagog i dibuixant Francesco Tonucci, en unes jornades sobre el paper de la infància en la configuració del sistema educatiu i de la societat actual, organitzades per l'àrea d'Educació i Inclusió Social que dirigix Empar Folgado.

El projecte ‘Repensem amb Tonucci’ ha congregat a diferents professionals de l'educació, així com a famílies, estudiants (preferentment de magisteri i educació infantil), representants polítics (diputats i diputades autonòmiques i provincials), i d'ajuntaments (alcaldies, regidories i personal tècnic), entre altres.

Durant la jornada del divendres a Burjassot, Francesco Tonucci va presentar el seu últim llibre titulat ‘Pot un virus canviar l'escola?’. A través d'este llibre, Tonucci posa en valor les actuacions que, durant la pandèmia i el confinament al voltant del món, han fet possible donar a conéixer la veu de les xiquetes i els xiquets.

Posteriorment, es va obrir un debat entre els assistents respecte a la pandèmia i els canvis que esta ha provocat en els centres educatius, com han sigut la nova manera de relacionar-se, la impossibilitat tant del treball en equip, com de les activitats i experiències internivel, o la prohibició del contacte físic i la nul·la cooperació entre les famílies.

Malgrat això, també s'han observat alguns aspectes positius, com utilitzar els espais exteriors d'una altra manera, l'augment exponencial de la utilització de les TICS, més recursos humans i menys ràtio per aula, etc. Com a conclusió, “les emocions són i seran la part més important del nostre currículum”, assegurava Tonucci.

Per part seua, la diputada d'Educació, Empar Folgado, ha assegurat que “confiem que les reflexions compartides en esta trobada aporten llum i ajuden a establir millores en la manera d'entendre l'educació i també, molt especialment, a l'hora de continuar fent passos en la consideració de les xiquetes i els xiquets com a ciutadania activa de ple dret”.

En la jornada del dissabte, celebrada a Picanya, van participar nombrosos representants polítics i tècnics d'aquelles localitats que formen part de la xarxa ‘La ciutat de les xiquetes i dels xiquets’.

En la mateixa es va debatre com impulsar, a través de les administracions, la participació de la infància en el govern de la ciutat, i com restituir l'autonomia de moviments dins de l'espai públic.

Pujar