elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Es reprén la 9a edició del concurs de grafitis per a impulsar el Museu a l'Aire Lliure de Puçol

Es reprén la 9a edició del concurs de grafitis per a impulsar el Museu a l'Aire Lliure de Puçol
    MÉS FOTOS
    Es reprén la 9a edició del concurs de grafitis per a impulsar el Museu a l'Aire Lliure de Puçol - (foto 2)
    Es reprén la 9a edició del concurs de grafitis per a impulsar el Museu a l'Aire Lliure de Puçol - (foto 3)
    Es reprén la 9a edició del concurs de grafitis per a impulsar el Museu a l'Aire Lliure de Puçol - (foto 4)
    Es reprén la 9a edició del concurs de grafitis per a impulsar el Museu a l'Aire Lliure de Puçol - (foto 5)

    El Museu a l'Aire Lliure de Puçol continua creixent amb la novena edició del concurs de grafitis, una activitat que es va veure paralitzada a principis de maig degut a la pandèmia però que ha arribat el moment de reprendre. Els artistes locals —i de moltes altres zones— que vulguen participar poden presentar els seus esbossos fins al 21 de setembre.

    Tres seran els esbossos triats per a decorar un any més els carrers de Puçol, concretament, les tres zones establides pels organitzadors del certamen per a donar un toc de color al municipi i, així, continuar amb una iniciativa que compleix ja nou anys.

    L'Ajuntament va llançar el primer concurs de grafitis l'any 2011 en col·laboració amb Iberdrola. Al principi, l'objectiu no era altre sinó evitar les pintades vandàliques en els centres de transformació elèctrica (CT) que la companyia té distribuïts en diferents punts de la població.

    Però a més de netejar les façanes, la iniciativa va tindre un enorme acolliment entre els artistes locals i d'altres poblacions, perquè han trobat en ella una manera de potenciar el seu talent artístic i gaudir d'aquesta activitat, que no sempre té un espai on poder desenvolupar-la.

    I també va agradar molt entre els veïns, que ara poden contemplar el Museu a l'Aire Lliure de Puçol: una gran recopilació d'enormes murals que s'estenen per la platja i el nucli urbà i que han aconseguit donar un toc de color i personalitat al municipi.

    Pel que sembla, este museu sense parets continuarà creixent un any més, perquè ja s'ha représ la novena edició del concurs de grafitis, que va quedar paralitzada en maig a causa de la pandèmia però que, per fi, es podrà reprendre.

    Es reprén la novena edició

    La nova resolució es va llançar a principis d'agost, però les noves dates del concurs se situen el mes de setembre «per a donar més temps als participants al fet que es tornen a presentar, especialment als quals venen d'altres ciutats com Madrid, Saragossa o Albacete», apunta José Luis Gómez, tècnic de Joventut.

    «I tampoc semblava el més adequat que els artistes hagueren de posar-se a pintar durant hores en ple mes d'agost», afig Ángela Santamaría, regidor de Joventut.

    D'esta manera, els interessats poden presentar els seus esbossos fins al 21 de setembre, data en què es tanquen les inscripcions per a donar lloc a la selecció dels tres dissenys guanyadors.

    El jurat, compost per membres d'Alcaldia, Joventut, Comunicació i un representant d'Iberdrola, anunciarà durant l'última setmana de setembre els tres artistes guanyadors, que podran convertir els seus esbossos en grans murals durant la primera setmana d'octubre.

    Els aspectes a tindre en compte per part del jurat són la qualitat, l'originalitat i l'adequació de l'obra a l'entorn. E nbase a estos criteris se seleccionarà als tres guanyadors, rebent —cadascun— un premi de 300 euros, a més de 300 euros en material.

    «Enguany, a més, comencem amb la renovació del Museu a l'aire lliure», explica Gómez, de manera que els artistes, a més de crear els seus propis murals, repassaran les grans pintures que porten nou anys decorant els carrers de Puçol. Començant per la platja, «on la incidència del sol i el salnitre desbarata bastant més les pintures».

    Esta novetat se suma a la iniciativa en la seua novena edició per a garantir que tots els murals, des dels més nous fins als més antics, puguen formar part del patrimoni local de Puçol durant molt de temps.

    Pujar