elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Gran Fons Vila de Puçol celebra el seu XX aniversari amb 952 corredors, animació i solidaritat

El Gran Fons Vila de Puçol celebra el seu XX aniversari amb 952 corredors, animació i solidaritat
    MÉS FOTOS
    El Gran Fons Vila de Puçol celebra el seu XX aniversari amb 952 corredors, animació i solidaritat - (foto 2)
    El Gran Fons Vila de Puçol celebra el seu XX aniversari amb 952 corredors, animació i solidaritat - (foto 3)
    El Gran Fons Vila de Puçol celebra el seu XX aniversari amb 952 corredors, animació i solidaritat - (foto 4)
    El Gran Fons Vila de Puçol celebra el seu XX aniversari amb 952 corredors, animació i solidaritat - (foto 5)

    El XX Gran Fons Vila de Puçol va atraure 952 corredors el dissabte 7 d'abril en una carrera sense incidents que va deixar amb bon sabor de boca tant a assistents com a organitzadors. Els esportistes van comptar amb animació al llarg del recorregut i van poder aportar de manera solidària sabatilles per als xiquets de Ziguinchor, al Senegal. El dia anterior, 6 d'abril, la presentació de l'esdeveniment va reunir atletes que van parlar d’anteriors edicions de la carrera i hi va haver un homenatge als antics presidents del Club d’Atletisme.

    «El nombre de participants va arribar els 952 inscrits; dels quals, 795 van finalitzar els 15 quilòmetres de carrera pel nucli urbà, l'horta i la platja que componen el Gran Fons», va indicar Paco Ramírez, directiu del Club d'Atletisme de Puçol. «El 83% dels corredors van ser homes i, el 17%, dones».

    En la categoria de Júnior promesa, va haver-hi un 1.5% de participació masculina i 0.5% femenina. El 14.5% de corredors en Sènior van ser homes i el 3.9% van ser dones. Veterà A va ser la categoria que més persones va agrupar, ja que va aglutinar al 36.2% dels homes i el 6.54% de les dones.

    El 20.62% dels homes i el 4.28% de les dones van córrer en Veterà B, i el 8.68% dels homes i el 1.13% de les dones van fer el propi en Veterà C. La categoria única de Màster «va suposar el 2.01% dels corredors, i va haver-hi 10 persones discapacitades en meta».

    Per població, «l'Horta Nord va aglutinar al 80% dels corredors, per proximitat i perquè estem en el circuit de la comarca. El 18.65% dels participants eren de la capital, València, i la resta provenien de llocs com Alacant, Castelló, Albacete i Terol». La carrera va anar «de meravella, sense incidències. Pels comentaris rebuts, la gent estava molt satisfeta».

    Paco va agrair «l'animació, distribuïda per diversos punts al llarg de 15 quilòmetres, perquè els corredors no es veren descotxats en cap moment durant la ruta. La batukada va posar ritme en l'avinguda de València i les falles Molí de Vent, Picaio, Antiga Muralla, Camí La Mar, Palau i Hostalets es van situar en diferents llocs del circuit».

    També va tindre paraules d'agraïment per a «els voluntaris de Juniors, que també va donar suport amb animació en el nucli urbà»; Cor i Muntanya i, en definitiva, per a totes les persones que van prestar la seua ajuda. En esta línia, va fer referència al treball de «la Policia Local, Protecció Civil, la Brigada Municipal d'Obres i Servicis, el servici de neteja diària de la Mancomunitat i de Puçol i el Departament de Comunicació de l'Ajuntament».

    Així mateix, va afegir a «els voluntaris del Club d'Atletisme de Puçol, simpatitzants i a Mario Gilabert, per la seua aportació de voluntaris en encreuaments i camins al llarg de tot el recorregut»; així com a «la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Puçol. Si no fóra per totes estes persones, no seria possible realitzar este esdeveniment. A tots, gràcies».

    La presentació de l'esdeveniment va tindre lloc el dia anterior a la carrera, divendres 6, a les 17.30 hores en l'Espai Jove. Es va tractar d’«una jornada concorreguda, a què també va assistir la corporació municipal, tant els grups de govern com de l'oposició. Es van entregar dorsals i tant la clínica Ojos Negros del Port de Sagunt i Amae Studio van donar xarrades».

    «Va haver-hi una taula presidida per destacats corredors que havien participat en diverses edicions, ja que vam creure que era bona idea reunir-los per a donar la seua opinió de l'esdeveniment: Juan Carlos Morcillo, Juan Catalá, Luis Félix Martínez i José Durá. El regidor d'Esports, Xavier Alcácer, també va estar present», va afegir Paco.

    L'activitat de la vesprada va concloure amb «una entrega de plaques commemoratives als presidents del Gran Fons, com a representants de les juntes directives, que van ostentar el càrrec al llarg d'estos 20 anys: José Martínez, Vicente Piñol, Francisco Manuel Calvo, Francisco José Sanchis, Iván Esteve, Salvador Maximino i Enrique Catalá. També es va lliurar una placa commemorativa a l'excel·lentíssim Ajuntament per la seua contribució a la carrera».

    Durant la jornada de la presentació i el dia del Gran Fons, «es van arreplegar 20 parells de sabatilles dels números indicats per a l'acció solidària que es realitza amb els xiquets de Ziguinchor, al Senegal, a través de l’ONG Agua Pura de la Pobla de Farnals. Esperem que este repte es continue duent a terme en les successives carreres que componen el circuit de l'Horta Nord».

    Pujar