elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Paterna presenta una moció per reclamar un finançament just

Compromís per Paterna presenta una moció per reclamar un finançament just
  • La formació demana una reforma immediata del sistema de finançament autonòmic que possibilite als valencians i valencianes "aconseguir un futur sense més hipoteca que la capacitat per a generar riquesa, benestar i progrés"

El grup municipal de Compromís per Paterna ha presentat una moció per a demanar al govern central un finançament més just per als valencians i les valencianes. Entre d’altres, el text demana una reforma immediata del sistema de finançament autonòmic, que “establisca un nou model amb recursos suficients i repartits equitativament entre totes les autonomies, possibilitant a les valencianes i valencians tindre uns serveis públics fonamentals dignes i exercir les nostres competències pròpies”, indiquen des de la formació valencianista.

A més, la moció insta a l’Ajuntament de Paterna a sol·licitar el reconeixement dels dèficits de finançament acumulats des que es van dur a terme les transferències de competències al nostre territori, “Aquest mateix any, cada valenciana i valencià rebrà 215 euros menys que la mitjana estatal i 703 euros menys que l'autonomia millor finançada, la qual cosa equival a un 10% i un 29% menys de recursos, respectivament. Estes diferències són la causa crucial dels nostres majors dèficits pressupostaris, generats any rere any, malgrat gastar menys que la mitjana de les comunitats”, manifesta el regidor de la formació Carles Martí.

Apunten des de Compromís per Paterna que, “estem davant una situació insòlita. La nostra renda per càpita és 12 punts inferiors a la mitjana i, no obstant això, som una autonomia que, fins i tot sent pobra, aporta al conjunt de l'Estat. El resultat és, senzillament, insuportable per a la ciutadania valenciana. El manteniment d'aquestes diferències és insostenible i genera desigualtats de tracte entre la ciutadania espanyola que resideix en diferents territoris. Així, en el nostre cas, les persones treballadores i l'empresariat valencià han d'enfrontar-se als reptes carregant amb la motxilla de la discriminació pressupostària i davant aquesta situació diem prou”.

Per concloure Carles Martí alerta que, “els valencians i les valencianes portem massa temps maltractats. No hi ha cap explicació raonable, més que la prolongació de velles inèrcies històriques, a les quals s’ha sumat una falta de pressió reivindicativa per la nostra banda. Exigim, com a valencians i valencianes, no ser tractats com a ciutadans de segona”.

Pujar