elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

1.600 escolars de Paterna participen en la campanya educativa sobre el correcte ús de l'aigua

1.600 escolars de Paterna participen en la campanya educativa sobre el correcte ús de l'aigua

    L'Ajuntament de Paterna, a través de l'empresa mixta Aigües de Paterna, ha posat en marxa aquest matí la campanya educativa Aqualogía, una iniciativa de sensibilització sobre l'ús eficient de l'aigua destinada a tots els centres escolars del municipi.

    L'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, el gerent d'Aigües de Paterna, Massimo Marras i la regidora de Medi Ambient, Nuria Campos, han acudit aquest matí al centre escolar Liceu Hispà on s'ha dut a terme la primera sessió d'aquesta campanya.

    En total, 1.600 alumnes d'entre 9 i 11 anys dels 19 centres escolars públics i concertats de la localitat participaran en aquests tallers que busquen crear consciència entre els alumnes de primària de la importància de cuidar l'aigua, els problemes de la sequera i la contaminació, amb els efectes que això implica sobre el canvi climàtic.

    El programa educatiu Aqualogía consisteix en jornades de 90 minuts en la qual els monitors d'Aigües de Paterna es desplacen fins al centre escolar per impartir aquests tallers que estan fonamentats en una metodologia basada en la participació i la interactivitat de l'alumnat.

    La lluita contra el canvi climàtic serà un altre dels temes que es tractin durant aquestes jornades. Per a això, es calcularà la petjada de carboni de cada centre escolar, i s'oferiran alguns consells útils per reduir aquests valors. Al finalitzar les sessions, els educadors ambientals lliuraran a cadascuna de les aules un Manifest de Compromisos de Bones Pràctiques perquè tots els alumnes i el professorat la signen i es comprometan així a protegir el medi ambient, i per conseqüent, a fer front al canvi climàtic.

    La companyia a més té previst dur a terme en els propers mesos tallers i jornades mediambientals fora de l'aula amb l'objectiu de traslladar aquests valors a tots els col·lectius socials del municipi. La cura de l'aigua i elv respecte al medi ambient són les claus en les quals Aigües de Paterna basa el seu model de gestió. Per a això, i amb l'objectiu de seguir avançant cap a un model totalment sostenible, ha organitzat aquests tallers que es duran a terme entre els mesos de gener i abril.

    Pujar