Castellano

Nuria Montes (Hosbec): “El desastre està servit, encara que tinguem hotels oberts tots operaran a pèrdues”

Nuria Montes (Hosbec): “El desastre està servit, encara que tinguem hotels oberts tots operaran a pèrdues”
  • La mobilitat interprovincial dóna un respir al sector hoteler encara que veu inviable la seua supervivència sense el mercat internacional

A mitjan mes de juny l'estampa en les localitats turístiques de la Comunitat Valenciana sol ser molt diferent a les que s'estan deixant veure aquest 2020. La limitació de moviments i la prohibició que entren turistes estrangers estan deixant al seu pas un escenari molt allunyat de les previsions marcades per aquest any.

La pandèmia del coronavirus ha transformat la realitat de molts sectors, encara que sens dubte un dels més afectats és l'hoteler. L'entrada en la fase 3 de les províncies valencianes, i el seu conseqüent permís de transcórrer entre elles dóna un lleu respir al sector encara que no el suficient per a salvar la temporada.

“El desastre està servit i encara que tinguem hotels oberts tots operaran a perdudes. No hi ha taula de salvació possible” afirma Nuria Montes (Hosbec) en declaracions al InterCafé de Intereconomía València recollides per elperiodic.com, on a més assegura que no contemplen una obertura més enllà del 50% dels establiments en les pròximes setmanes.

“Tot allò que depenga del mercat nacional tindrà més oferta oberta i tot el que depenga de l'internacional, encara tindrà portes tancades fins que es reactive tota l'operació aèria” assegura, al mateix temps que afig: “Si comencem a agafar velocitat de creuer de recuperació perquè potser arriba setembre amb bones perspectives i volta a la normalitat de veritat amb l'obertura de més establiments.

Malgrat això, des de la patronal hotelera apunten que el sector en la Comunitat té capacitat financera per a romandre tancat durant 12 mesos sense veure compromesa la seua viabilitat empresarial, encara que incideixen: “Perquè això ocórrega necessitem algunes ajudes estatals com els ERTE i plans de suport o estímul”.

ERTE

El Govern ha aprovat la prolongació dels ERTE fins al mes de setembre, una mesura que comença a acostar-se a la plantejada pel sector turístic per a poder salvar-se de la pandèmia. Sobre aquest tema, Montes afirma no saber per què no es prolonguen fins a final d'any encara que “molt possiblement és perquè no tinga encara assegurada la possibilitat de finançament”.

“Al govern li donarem un vot de confiança, vol anar pas a pas, veure com evoluciona el sector turístic en els pròxims tres mesos” ha reflexionat, apuntant que possiblement “han fet un procés de desescalada també en l'àmbit dels *ERTE una primera aproximació per a aquests tres mesos i després estudiar què passa”.

Seguretat hotelera

Finalment, respecte a la seguretat hotelera des de HOSBEC llancen una crida als empresaris demanant-los que prevalga la seguretat en tot moment. “Els hotelers valents que decidisquen obrir les seues portes han de tindre preparat els plans acordions de poder obrir, tancar conforme vagen evolucionant les condicions sanitàries. Que són les que manaran”.

“Sabem que molts empresaris tenen pressa, però a vegades les presses ens poden portar a situacions de risc innecessari en aquest moment” afirma Montes, i insisteixen “recomanem programes segurs, passos segurs i trepitjar amb molta consciència en tota aquesta situació”.

Pujar