elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les exposicions de la Mancomunitat de l'Horta Sud continuen amb la ceràmica de Manises

Les exposicions de la Mancomunitat de l'Horta Sud continuen amb la ceràmica de Manises
  • Aquesta mostra reflecteix el paper de la dona en aquesta indústria manisera que mostra la seua importància històrica a través de fotografies i una pel·lícula-documental

La Mancomunitat de l'Horta Sud i el Museu Comarcal Josep Ferrís March han presentat aquest matí la segona de les exposicions del cicle #20anys20pobles amb el qual s'està celebrant el 20 aniversari del Museu.

Del 8 al 15 de setembre el Museu Comarcal de l'Horta Sud Josep Ferrís March, situat a Torrent, acollirà l'exposició de la localitat de Manises “Els dónes a la indústria ceràmica de Manises”, amb entrada lliure de 10.00 a 13.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores durant els pròxims set dies.

Segons paraules de l'alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis, “aquesta exposició s'emmarca dins de les activitats organitzades entorn de la candidatura de Manises com a ciutat Creativa de la Unesco en la modalitat d'Artesania i Arts Populars, que suposa un gran repte per a la nostra localitat”. “Vull agrair a la Mancomunitat de l'Horta Sud l'estupend acolliment d'aquesta activitat organitzada des de les Regidories de Turisme i Promoció de la Ceràmica de Manises”, ha afegit el primer edil de Manises.

Per part seua, la presidenta de la Mancomunitat i del Museu Comarcal Eva Sanz va destacar la importància del “coneixement entre els municipis de la comarca per a fomentar el sentiment de pertinença”. “Estem molt a prop però alhora lluny perquè molts dels nostres veïns desconeixen el patrimoni dels municipis que els envolten per això volem conèixer-nos millor amb aquest cicle d'exposicions”, ha explicat

Aquesta mostra estarà integrada dins del cicle “20 anys, 20 pobles” amb la qual es pretén mostrar tot el patrimoni dels municipis que formen part de la comarca Horta Sud aprofitant la celebració del 20 aniversari de l'entitat.

La participació de la dona en la producció ceràmica de Manises se suposa que es va donar des dels seus orígens, però no és fins al segle XIX que existeix documentació explícita sobre aquest tema. La seua labor més benvolguda dins del sistema producció dels obradors i fàbriques de pisa va ser la que va realitzar a pinzell i mà alçada, però també va tenir un paper destacat en la decoració de taulells pel sistema de grimpes i entubament. Actualment, algunes dones també són reconegudes per la seua habilitat per a l'elaboració plàstica de flors, tant en pisa com en porcellana.

En l'exposició podrem observar fotografies d'alt valor documental que reflecteix la importància i la presència de la dona en la història ceràmica de Manises, així com la pel·lícula-documental “Reflexos de Manises”, datada de la dècada de 1940.

Pujar