elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un total de 1.833 usuaris han activat ja el servei d’accessibilitat de la página web municipal

    Un total de 1.833 persones han activat el servei d'accessibilitat de la pàgina web de l'Ajuntament de Castelló de l'1 de gener fins al passat 23 de maig. Gràcies a aquest nou sistema, que va ser presentat al desembre de 2016, les persones amb qualsevol tipus de discapacitat, ja siga visual, cognitiva, auditiva o de mobilitat reduïda, poden entrar en el lloc municipal i navegar amb total facilitat per l'entramat virtual del consistori. El projecte de la regidoria de Transparència i Modernització, dirigida per Ignasi Garcia, va comptar amb la col·laboració i el suport dels col·lectius implicats, les aportacions dels quals van permetre millorar el resultat final.

    Garcia destaca que "aquests 1.883 usuaris han vist un total de 8.190 pàgines" durant aquest període, sent Google Chrome el navegador més utilitzat, amb 1.155 usuaris, seguit de Firefox, amb 535. Internet Explorer (81), Safari (53) i Microsoft Edge (53) queden a una distància considerable en les preferències dels visitants. L'edil considera "tot un avanç la possibilitat que qualsevol ciutadà puga navegar per la pàgina web de l'Ajuntament sense cap tipus de limitació". "La inclusió de la població discapacitada en l'ús quotidià d'aquest espai web era un dels objectius més importants d'aquesta regidoria i per això estem especialment satisfets de l'acceptació que ha tingut el projecte", assenyala Ignasi Garcia, qui remarca el fet que "les apostes de l'Acord del Grau estan donant resultats que faciliten la vida de la gent".

    El servei desenvolupat pels tècnics municipals s'adapta als diferents tipus de discapacitat. Així, en el cas de les persones amb discapacitat visual, el sistema llegeix tot el contingut de la pàgina i permet l'elecció dels apartats a través de nombres. Els que no són cecs però tenen molt limitada la seva capacitat de visió disposen de l'opció de suprimir el disseny de la pàgina i quedar-se únicament amb el missatge escrit, de manera que es crea una interfície molt senzilla només de lletres que facilita la recepció.

    Per als ciutadans i ciutadanes que pateixen algun tipus de limitació, el servei simplifica la informació del web i ofereix una opció de lectura per explicar el contingut de forma adaptada. Per la seva banda, els usuaris amb mobilitat reduïda poden accedir a la pàgina a través de la veu i, gràcies a ella, activar les diferents opcions. Finalment, en aquells casos en què la discapacitat impedisca l'ús del ratolí, el sistema habilita un teclat virtual que fa un escombratge per les diferents opcions per tal que l'usuari puga emetre un so concret en el moment en què vol triar una de les pestanyes.

    Pujar