elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló dissenya una vintena d'itineraris per als vianants per a millorar l'accessibilitat

Castelló dissenya una vintena d'itineraris per als vianants per a millorar l'accessibilitat
    MÉS FOTOS
    Castelló dissenya una vintena d'itineraris per als vianants per a millorar l'accessibilitat - (foto 2)

    La Junta de Govern Local ha donat llum verda el Pla d'Accessibilitat una vegada superat el període d'exposició pública. El regidor d'Ordenació del Territori i de Mobilitat, Rafa Simó, ha explicat que, quant al mitjà urbà, aquest pla estableix 23 itineraris per als vianants per tota la ciutat per a garantir l'accessibilitat i zones d'avaluació específiques, com el centre històric, grups perifèrics i parcs. L'edil ha afegit que alguns d'aquests itineraris "ja són accessibles, uns altres parcialment però hi ha casos en els quals no es compleixen els criteris d'accessibilitat i que, per tant, requeriran d'actuacions".

    A més, en paraules de Simó, "una ciutat accessible contribueix a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania perquè garanteix la mobilitat, l'accés, la participació, la utilització dels espais, etcètera per a amplis col·lectius ciutadans, com les persones amb mobilitat reduïda, persones majors, persones que circulen amb carros de bebè, de la compra, maletes, entre unes altres".

    En aquest sentit, el Pla d'Accessibilitat incorpora una avaluació prèvia del mitjà urbà, principalment dels recorreguts, en la qual s'analitzen aspectes com els tipus de paviments, el mobiliari urbà, l'ample mínim lliure de pas, l'estat de les voreres, l'existència de rampes, etcètera. "El nostre objectiu és fer accessible gradualment l'espai públic urbanitzat del terme municipal", ha argumentat el regidor d'Ordenació del Territori i de Mobilitat.

    Simó ha afegit que amb aquest pla s'enumeren i descriuen dins de cada àmbit el nivell de barreres que existeixen, per a desenvolupar-ho posteriorment mitjançant projectes d'obra en funció de la prioritat que s'establisca. En aquest sentit, ha recordat que l'Ajuntament de Castelló ja executat enguany les obres d'un tram del primer itinerari accessible, que uneix el Planetari amb el Grau, concretament amb la parada del TRAM situada en Serrano Lloberes.

    Aquesta actuació està inclosa dins del Pla d'Accessibilitat que té com a objectiu facilitar el trànsit de persones amb dificultats motores, visuals o auditives, segons ha informat Simó, qui ha insistit que "Castelló ha de ser una ciutat visitable i transitable per a qualsevol persona".

    Els itineraris dissenyats són els següents: Universitat Jaume I – Grau; Cementeri San José – Plaza de la Independència; Sant Agustí i Sant Marc – Ronda Magdalena; Hospital General – Creu Roja; CEIP Tombatossals – IES Matilde Salvador; Basílica del Lledó – Ronda Sud; Mercat Sant Antoni – plaça Maria Agustina; carrer Major – Grau; Gran Via – Palau de la Festa; Pavelló Ciutat de Castelló – Hospital Provincial; CEU Cardenal Herrera – Grups Santo Domingo, Sant Arturo, El Carmen i Santiago; Grups Sant Fermí, Generalitat i Sant Llorenç – Salera; Grup Sant Josep i Reyes – Porta del Sol; Estadi Castàlia – Església Sant Francisco; Centre Històric; carrer Trinitat – Sant Roc; Pavelló Pablo Herrera – Planetari; Museu de la Mar – CEIP El Pinar; recorregut Romeria de la Magdalena; Cementeri Nou – Passeig Morella; Carretera Borriol – Mercat de Proveïments; carrer Pintor Oliet i Avinguda Barcelona i Vila-real.

    Quant als parcs, s'han inclòs els de Ribalta, Rafalafena, Geòleg Royo, La Panderola, Jardí dels Tarongers, recinte de la basílica del Lledó i parc del Pinar.

    "El propi pla arreplega que alguns d'aquests itineraris de prioritat alta o zones com el centre històric o els parts ja són accessibles, total o parcialment, però detecta recorreguts en els quals s'ha d'avançar per a aconseguir l'objectiu que Castelló siga una ciutat sense barreres i més còmoda per a viure", ha conclòs el regidor d'Ordenació del Territori, Rafa Simó.

    Pujar