Castellano

Les Jornades TIIM tornen a posar el focus en la relació entre el turisme i la música

Les Jornades TIIM tornen a posar el focus en la relació entre el turisme i la música
  • Les activitats tindran com a lema Turisme amplificat

  • S’exposaran casos d’èxit i hi haurà activitats pràctiques i interactives

  • Les Jornades també se celebraran a Castelló de la Plana i València

MÉS FOTOS
Les Jornades TIIM tornen a posar el focus en la relació entre el turisme i la música - (foto 2)
Les Jornades TIIM tornen a posar el focus en la relació entre el turisme i la música - (foto 3)
Les Jornades TIIM tornen a posar el focus en la relació entre el turisme i la música - (foto 4)

La 5a edició de les Jornades TIIM (Turisme i Indústria Musical) s’inaugurarà el pròxim dijous 28 de setembre a l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) de Benidorm. Les sessions, que es completaran posteriorment a Castelló de la Plana (novembre) i València (desembre), tindran com a lema Turisme amplificat i se centraran en la presentació de casos d’èxit. A més, hi haurà activitats pràctiques i interactives amb l’objectiu de maximitzar la relació entre el turisme i la música a la Comunitat Valenciana. La inscripció per assistir-hi i participar-hi es pot formalitzar a través del següent enllaç: https://bit.ly/tiim2023.

D’aquesta manera, les Jornades TIIM posaran en valor la força de la música com a impulsora del sector turístic. Així mateix, s’analitzarà el paper dels esdeveniments musicals a l’hora de posar en el mapa localitzacions poc conegudes; s’aprofundirà en la generació de noves propostes de productes i serveis innovadors; i, finalment, s’estudiarà com es poden ampliar els públics, evitar l’estacionalitat i eixamplar el turisme musical més enllà dels grans festivals.

Les Jornades TIIM estan impulsades per l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana. Des del seu naixement el 2019, les seues activitats han connectat els agents de la indústria musical amb les organitzacions turístiques i amb altres sectors productius associats per explorar les possibilitats de desenvolupament del turisme musical. D’aquesta manera, s’han traçat les línies mestres per a l’enfortiment, la diversificació i la millora de l’oferta turística de la Comunitat Valenciana. Actualment, les Jornades constitueixen un lloc de trobada, anàlisi i debat entre agents professionals per a dissenyar estratègies que facen front als reptes turístics prenent l’activitat musical com a element de valor diferenciador dels territoris. Es tracta d’una activitat pionera al sud d’Europa que, en els seus quatre anys de trajectòria, ha congregat nombrosos especialistes internacionals en la matèria.

El programa d’activitats de la sessió de Benidorm

A les 10:30 hores, després de la presentació oficial de les Jornades, se celebrarà una sessió participativa (format fishbowl) amb el títol Turisme musical amplificat: ruralitat, desestacionalització i nous públics. En aquesta activitat participaran Antonio Palazón, professional amb àmplia experiència en la indústria musical i, actualment, director de l’Hermosa Fest de La Manga (Múrcia); Carlos Montilla, gestor cultural, director d’I-Radia Crea i impulsor de la marca Festivales para un Territorio, entre els quals es troben Nómade Alcusses - Alforins (Fontanars dels Alforins) i Terra Bobal Fest (Utiel-Requena); Isabel González Nuevo, general manager a l’hotel Meliá Villaitana Benidorm on es va celebrar el Desalia Festival el passat mes de maig; i Marcos Rubio, fundador dels festivals Leyendas del Rock i Rabolagartija, tots dos a Villena. El diàleg serà moderat per Thais Peñalver, periodista a Alacant Plaza i cofundadora i copresentadora del podcast Se nos fue de madre.

El programa seguirà a les 12:00 hores amb dues taules de treball. La primera d’elles portarà per títol Disseny d’un prototip de producte o servei turístic-musical. La sessió serà dirigida per Sandra Navarro Ruiz, coordinadora de projectes i consultora de Turisme en Sien Consulting. La segona de les taules de treball versarà sobre El valor del turisme musical a Alacant i Benidorm i serà desenvolupada per Paula Simó, professora de Turisme a la Universitat de València i investigadora especialitzada en Music Cities.

Tot i el caràcter majoritàriament presencial de les Jornades, també es potenciaran les eines en línia per augmentar l’abast de l’esdeveniment. A més, s’implementarà una plataforma networking que permetrà realitzar reunions a través d’Internet i afavorirà el contacte entre professionals mitjançant un espai virtual d’exhibició de projectes.

Més trobades a Castelló de la Plana i València

La 5a edició de les Jornades TIIM es completarà el 10 de novembre a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló de la Plana en el marc de la Fira Valenciana de la Música Trovam i els dies 13 i 14 de desembre al CaixaForum de València.

Pujar