elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La ciutadania dona suport a la millora de la seguretat vial al districte marítim

La ciutadania dona suport a la millora de la seguretat vial al districte marítim

    La Regidoria de Participació Ciutadana ha tancat el procés de recompte de vots dels pressupostos participatius de 2019, en els quals el projecte d'aplicació de mesures per a millorar la seguretat vial en els camins Catalans i Om Blanc ha sigut l'opció més votada. En total, aquesta proposta ha rebut 1.567 vots i la seua execució serà prioritària després de l'entrada en vigor del pressupost del pròxim any.

    La segona opció més votada i que, per tant, també durà a terme l'equip de govern serà la instal·lació de fonts d'aigua en diversos punts de la localitat, ja que aquesta actuació ha rebut 1.409 suports. La segueixen el projecte de l'asfaltat i condicionament de voreres en l'avinguda Castelló -amb 1.360 vots- i la creació d'una zona multideportiva a l'aire lliure -1.282 suports. Finalment, la cinquena opció ha sigut la millora de voreres plantejada en el carrer Sant Frederic, que ha reunit un total de 1.127 vots.

    Pel que fa a la participació per modalitats, el 56% de les ciutadanes i ciutadans han triat les eines digitals (web i App mòbil) mentre que el 44% restant ha optat per participar mitjançant les urnes instal·lades en els centres socials i instal·lacions municipals. “La facilitat i la immediatesa del vot telemàtic, a més de la possibilitat d'identificació dels perfils d'usuari, evidencien que aquesta és l'opció del futur ja que, a més, facilita significativament el recompte de resultats”, ha assegurat la regidor de Participació Ciutadana, Susanna Nicolau, qui ha agraït la col·laboració de la ciutadania en una iniciativa “que dóna veu als veïns i les veïnes i els implica en l'administració dels diners de tots”.  

    Així les coses, els fons assignats per als pressupostos participatius en els comptes de 2019 ascendeixen a 200.000 euros. Després de la valoració final dels projectes segons les prioritats marcades per la ciutadania, l'equip de govern determinarà què inversions durà a terme dins d'aquest capítol i quins projectes trasllada a altres àrees.

    Cal recordar que l'Ajuntament d'Almassora va engegar la tercera edició d'aquests pressupostos participatius el passat mes de juliol, quan va obrir el termini perquè la ciutadania proposara els projectes que considerava necessaris per al municipi. El consistori va rebre 37 idees, que van ser analitzades per una comissió creada especialment per a aquesta fi i en la qual van participar tots els grups polítics amb representació municipal.

    Pujar