elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 1.400 clavells ‘a distància’ per a ofrenar a Santa Quitèria en Almassora

Més de 1.400 clavells ‘a distància’ per a ofrenar a Santa Quitèria en Almassora
  • Scouts Tramuntana decoraran aquesta vesprada el tapís amb els encàrrecs de les floristeries

MÉS FOTOS
Més de 1.400 clavells ‘a distància’ per a ofrenar a Santa Quitèria en Almassora - (foto 2)
Més de 1.400 clavells ‘a distància’ per a ofrenar a Santa Quitèria en Almassora - (foto 3)

La façana de l'església de la Nativitat d'Almassora té tot a punt per a rebre els 1.400 clavells encarregats pel veïnat a les floristeries de la localitat en la primera ofrena floral a Santa Quitèria. L'Ajuntament i els negocis locals van apostar per aquesta via per la seguretat de la població davant la pandèmia de coronavirus i serà aquesta vesprada quan les floristeries traslladen els clavells de colors fins a la plaça de l'Església.

Allí esperaran, com cada 21 de maig, els integrants del grup Scouts Tramuntana per a vestir el tapís instal·lat pel Servei Municipal de Manteniment i Logística i l'empresa encarregada de la jardineria a Almassora. D'aquesta manera, les floristeries els entregaran la totalitat dels clavells encarregats des de fa setmanes pels fidels per a evitar així el contacte interpersonal i els voluntaris les distribuiran en el panell amb la imatge de la patrona.

La regidora de Festes, Isladis Falcó, ha agraït la “resposta multitudinària” de particulars, penyes i colles i associacions “que s'han bolcat en aquesta ofrena atípica que, malgrat perdre la processó i l'espectacularitat de costum, manté el més important: l'afecte i la fe a Santa Quitèria”. Falcó ha recordat que aquest gest ha suposat una ajuda decisiva per a les floristeries d'Almassora, afectades per l'absència de celebracions després de l'arribada de la pandèmia.

Al marge de l'ofrena virtual, el consistori i el rector de la Nativitat, Juan Ángel Tapiador, han disposat una estructura perquè qualsevol persona que ho desitge puga depositar els seus rams sense necessitat d'intermediaris. Aquest suport amb tots els rams junts estarà disponible d'11 a 18 hores i posteriorment es traslladarà sota el tapís. Per als qui preferisquen acudir personalment, l'accés prioritari a la plaça serà per carrer Sant Joaquim i eixida per Mare de Déu de la Llum.

L'ofrena donarà pas el dissabte a la missa en honor a Santa Quitèria, un acte que també modificarà l'escenari habitual per a sortejar els contagis. Serà en la renovada plaça de l'Església, al migdia, amb retransmissió a través d'una pantalla gegant a l'interior de la Nativitat. En finalitzar l'ofici religiós tindrà lloc el tret de la ‘mascletà’, a les 13.30 hores, a l'esplanada situada entre el centre de salut del carrer Sant Pere i el carrer Benassal.

Al temps, la I Fira del Comerç de Santa Quitèria estarà operativa dissabte i diumenge en horari de matí i vesprada per a aprofitar la festivitat i reactivar les compres en els negocis locals. En aquest sentit, Alcaldia ha signat una resolució per a permetre l'obertura de comerços el dia de Santa Quitèria, tot i ser festiu, a causa de la suspensió de les festes.

L'Ajuntament d'Almassora completarà la programació del cap de setmana amb sengles castells de focs artificials disparats de manera simultània el diumenge als carrers Drets Humans i Benassal (22 hores), el V Festival de Teatre, Música i Animació FES TAM! (dissabte i diumenge), el concert dominical de la UIM La Esmeralda en la plaça Pere Cornell (12 hores) i les visites guiades al jaciment arqueològic del Torrelló del Boverot.

Pujar