Dimecres 25 de Abril de 2018

-El festival intercultural Arrels conclou :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Cultura y Espectáculos -  torrent
09/02/2018 | elperiodic.com  

El festival intercultural Arrels conclou

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

El festival Arrels conclou divendres a l'Auditori amb una proposta interpretativa que unix poesia i música tradicional valenciana. En la sessió de cloenda, a les 20.30 hores, Capella de Ministrers combinarà textos dels poetes valencians Vicent Andrés Estellés, Marc Granell, Jaume Pérez Muntaner, Begonya Pozo i Isabel Robles amb formes de música històrica i tradicional com el cant d'estil, les peteneres, els cants de batre o les cançons de bressol.

Es tracta en alguns casos, en paraules de Carles Magraner, director de Capella de Ministrers, de "textos únics i exclusius, escrits per a aquest concert". El musicòleg es mostra "molt satisfet d'aquesta col·laboració amb grans noms de la poesia valenciana".

La diversitat i el mestissatge de la proposta faran valdre el patrimoni musical valencià ja que la proposta ha sigut fruit d'una tasca d'investigació musicològica que ha permés establir els vincles entre la tradició oral i les formes arcaiques de composició.

Música i tradició

En la presentació de dilluns, el musicòleg Josep Vicent Frechina va oferir la conferència "Les arrels de la tradició" sobre els gèneres musicals tradicionals valencians. L'acte el presentaren la regidora de Cultura, Susi Ferrer, i el director de Capella de Ministrers, Carles Magraner, que van donar pas a Frechina.

El dimarts, el festival es traslladà a l'Antic Mercat. Elia Casanova (veu), Carles Magraner (viola d'arc), Lixsania Fernández (viola d'arc) i Sara Águeda (arpa) interpretaren Dolça memòria, un homenatge als compositors i intèrprets del segle XVI, una de les èpoques, entre el renaixement i el barroc, més prolífiques de la història de la música.

Encara a l'Antic Mercat, el dimecres el cantaor i referent del cant d'estil Josep Aparicio, Apa, acompanyat per Eduard Navarro i Robert Cases a les cordes del llaüt i la guitarra, va fer un repàs a la música tradicional valenciana seguint la línia dels grans referents d'esta modalitat.

En la tercera sessió del festival, el grup Mediterrània Consort, format per Aziz Samsaoui (qanun i oud) David Antich (flautes) i Pau Ballester (percussions), va fer un recorregut pel període comprés entre els segles XII i XV, un dels més apassionants pel que fa a la relació entre cultures, i la seua influència en la producció musical.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

23/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
El todo es siempre mayor que la suma de sus partes
22/04/2018 - Chuzos de Punta
San Iniesta
22/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Las tres D: Desigualdad, Daño medioambiental y Deuda / El 8-M
20/04/2018 - Camins de l´Alcora
El Callejero del pueblo, con otra mirada
18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla
24/04/2018 - Columna de Michel
Barcelona CF ¡qué pena SR. Bertomeu!
23/04/2018 - Picos Pardos
No con dinero público

RSS elperiodic.com Torrent
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil