Dissabte 24 de Febrer de 2018

-La web de l'Ajuntament de Carcaixent millora la seua accessibilitat :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Ciencia y Tecnología -  carcaixent
03/07/2017 | elperiodic.com  

La web de l'Ajuntament de Carcaixent millora la seua accessibilitat

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

Des de hui, la web de l'Ajuntament de Carcaixent disposa d'Inclusite, una aplicació que permet adaptar els portals web perquè siguen accessibles a persones amb problemes visuals o psicomotrius. En el Ple municipal del passat mes de maig es va aprovar l'adhesió a un conveni de la Diputació de València, a través del qual la institució provincial assumia el cost de la instal·lació de l'eina i l'adequació del portal així com el cost del servei durant un any, a partir del qual l'Ajuntament podrà disposar del mateix a un preu reduït.

Inclusite és una solució innovadora capaç de proporcionar una major accessibilitat i usabilitat web a tots els usuaris d'internet, independentment de la seua edat o capacitats. No té cost per a l'usuari, no necessita programari o maquinari addicional i ofereix quatre maneres diferents de navegació totalment autònomes, que milloren l'accessibilitat i usabilitat d'una pàgina web. Així, al sistema Inclusite es pot accedir a través del teclat per a persones amb discapacitat visual; usant l'opció 'Dialogant' per a persones amb mobilitat reduïda o absència de membres superiors; amb modulació de so per a persones amb problemes de vocalització o paràlisi severes; i amb lectors de pantalla per a tots aquells que naveguen per internet amb el suport d'un lector de pantalla.

Ivan Martí, regidor de Modernització, ha explicat que «les webs municipals cada vegada han agafat més importància, fins a arribar a ser, hui en dia, una eina fonamental en el funcionament de qualsevol ajuntament. Per això, és important que ningú es quede despenjat i hem de posar tot este potencial a l'abast de tothom, fent accessibles les webs municipals per a donar servei als nostres municipis i als nostres veïns i veïnes».

El programa pilot va arrancar el 2016 i ha consistit en l'adaptació de les plantilles existents i de 10 portals municipals. Des d'aleshores, s'hi han adaptat les webs municipals d'Utiel, Alfarb, Almàssera, Moixent, Corbera, Gilet, Piles, Benigànim, l'Eliana i Sedaví; als quals ja s'han sumat, a banda de Carcaixent, Casas Altas, Pinet, Rotglà i Corberà, Vallés, i les mancomunitats de les Valls, dels Serrans i de la Canal de Navarrés.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

22/02/2018 - La Palestra
Ya está bien
22/02/2018 - Columna de Michel
Guerra de apellidos de Nacho García
19/02/2018 - Editorial
Adéu al 5%
20/02/2018 - El Puntero
El salario de algunos Dioses
18/02/2018 - Chuzos de Punta
Turismo de basura
18/02/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Dimite el concejal que fue blanco de críticas desde el primer minuto
22/02/2018 - Reflexionando, que no es poco
Nuestro mejor ahorro es no volver a votar a Mariano Rajoy

RSS elperiodic.com Carcaixent
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil