elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alaquàs reconeix els millors treballs de plàstica i literatura infantil en el concurs el Teuladí 2017

Alaquàs reconeix els millors treballs de plàstica i literatura infantil en el concurs el Teuladí 2017

    El Castell d'Alaquàs va acollir ahir dimecres 24 de maig el lliurament de premis de la XXXIV edició del Concurs de Plàstica i Literatura Infantil "El Teuladí" que, any rere any, convoca l'Ajuntament d'Alaquàs per fomentar la literatura i les arts plàstiques entre els escolars del municipi. Aquest certamen, cada any amb més èxit d'acollida, ha sigut capaç de reunir més de 2.000 treballs de l'alumnat dels col·legis d'Alaquàs.

    Les obres literàries i els treballs plàstics presentats han versat aquesta vegada sobre el lema: "Falles, Patrimoni Immaterial de la Humanitat", per la declaració de la Unesco a aquesta festa valenciana. L'Alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García Campos; el Regidor d'Educació, Fran Evangelista, i el Director de l´Oficina de Ibercaja d´Alaquàs, Bernardo Sebastián, van ser els encarregats d'atorgar els premis als alumnes més destacats del concurs, prèviament elegits pel jurat.

    El tribunal va estar format per Sara López Casas i Ángel García Alonso en representació del Consell Escolar, Paqui Chuliá Portalés pel C.P. Bonavista, Ana Miquel Haba pel col·legi Madre Josefa Campos, Araceli Sánchez Bermudez pel col·legi Mare de Déu de l'Olivar I, Mª Mercedes Molero Aparicio pel C.P. Vila d'Alaquàs, Silvia Salvador Peñafiel pel C.P. Sanchis Almiñano, Paqui Muñoz pel C.P. Ciutat de Cremona i Juan Manuel Fernández Giménez pel C.P. González Gallarza i com a secretari del Jurat Miguel Ángel Cruz Berbel del Departament de Cultura de l'Ajuntament d'Alaquàs.

    Enguany, s'han atorgat 24 premis consistents en lots de llibres i material de dibuix per als i les alumnes més destacats i set premis per la participació dels col·legis (Madre Josefa Campos, Mare de Déu de l'Olivar, CP Bonavista, CP Sanchis Almiñano, CP Vila d'Alaquàs, CP González Gallarza i CP Ciutat de Cremona).

    Pel que fa als premis a l'alumnat, els guardons de redacció en valencià del 2n cicle de Primària van estar aconseguits per Laura Salvador Ferrer, Rubén Martínez i Lucía Lluch Gregori i els xiquets i xiquetes premiats de 3r cicle de Primària van estar Paula López Ferrer, Alex Jiménez Gómez i Lucia Martínez García.

    D'altra banda, Eloy Giménez Ferris, Marina Peanilla Barranca i Beatriz González Zarco van aconseguir els premis en redacció en castellà de 2n cicle de Primària, els guardonats de 3r cicle de Primària en la mateixa categoria van estar Amparo Ferrer Gambín, Raúl Márquez Grado i Andrea Carretón Bueno.

    Els guardonats als premis de Plàstica de 1r cicle de Primària van estar Sofía Javier Salazar, Claudia López Marín, Aimar Ortega, Sara Márquez Grado, Blanca Pedrón Sanz i Claudia Alcayde Requena. En 2n cicle de Primària, els afortunats van estar Lucía Galindo Isasi, Carla Portalés Marín i Elisabeth Valera. Per últim, els premiats del 3r cicle de Primària van estar Carlos Morant Patiño, Carolinne Cases Contreras i María Baixauli Nieto.

    Cal destacar, la participació per part de l'entitat Ibercaja, que des de fa 17 anys col·labora activament en l'organització com a patrocinador com també la presència de conta contes i autor de Llorenç Giménez.

    Pujar