elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Xirivella viu la Nit de les Figues sense incidents

Xirivella viu la Nit de les Figues sense incidents
  MÁS FOTOS
  Xirivella viu la Nit de les Figues sense incidents - (foto 2)

  La tradicional Nit de les Figues de Xirivella s'ha celebrat este passat dimecres sense cap incidència, cosa que no passava des de feia una dècada. El dispositiu dissenyat per l'Ajuntament ha permés que milers de persones puguen disfrutar de la nit més llarga de l'any a Xirivella. Primer, cuinant al carrer paelles i torrades i, més tard, acudint al recinte firal o bé a la macrodiscomòbil en la plaça de Gerardo Garcés, on es van reunir més de 3.000 persones.

  La seguretat es va extremar al màxim. Eixa nit van treballar 11 agents de la Policia Local de Xirivella i 22 del Cos Nacional de Policia, que per primera vegada s'han quedat fins a les 6.30 del matí, moment en què és més probable que es registren incidents. A més es va comptar amb la presència de membres de la Creu Roja i de Protecció Civil, que durant el dia van treballar en tasques de preparació de la gran nit.

  "La coordinació d'efectius i mitjans ha sigut essencial", assegura Josep Manel Moret, regidor de Seguretat Ciutadana, qui explica que eixa nit es van implicar els departaments de Seguretat, Festes, Medi Ambient, Juventut, Serveis Socials i Urbanisme. "Hem treballat des del prisma de la prevenció. Així, des de Festes es va decidir desplaçar uns metres la barra de begudes per evitar situar-la molt a prop del centre de la discomòbil i evitar eventuals conflictes o embossaments. Des de Medi Ambient es van instal·lar limitadors per evitar que el soroll superara els límits per a una discomòbil al carrer, una mesura que ningú no va notar i que demostra l'èxit de la mateixa", assegura el regidor.

  Un any més, des de Juventut i Serveis Socials, a través de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives, es va coordinar, la campanya de prevenció i informació de consum responsable d'alcohol, sota el nom "No sigues figa". Durant el dia es van repartir 1.500 polseres amb el lema de la campanya i fullets als joves amb consells en parcs, carrers i superfícies comercials. L'objectiu del personal tècnic va ser incidir en el consum responsable des del primer moment de la compra.

  A la nit, l'equip de prevenció van realitzar test d'alcoholèmica, recomanacions i atenció de dubtes a la gent jove, amb més de 250 intervencions. Des de la mitjanit fins a les 4 de la matinada dos equips van recórrer les zones en les quals els i les joves es concentren durant eixa nit.

  Una de les qüestions més destacades és que eren els mateixos joves els qui s'apropaven als tècnics i motivadors per a sol·licitar fer el test d'alcoholèmia. Si superaven la prova tenien de premi unes ulleres de sol.
  Des de Infraestructures, es van prendre totes les mesures necessàries per a netejar la població el més promte possible i recuperar la normalitat.

  L'alcalde Michel Montaner felicita tota l'organització municipal que "ha fet possible passar una nit divertida, multitudinària i sense incidents".
  Les Festes de Xirivella 2016 encaren la recta final amb un cap de setmana on els protagonistes tornen a ser els veïns i veïnes que cuinaran al carrer en la segona edició del Paelles i Colles. L'Ajuntament repartirà més de 1.500 quilos de carn i 400 d'arròs, entre els 400 grups que hi participaran. A més, el dissabte se celebra la primera Marxa de Colors de Xirivella, on participen més de 900 persones.

  Subir