elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Els poetes valencians celebraran la velada en honor de la seua patrona, la Mare de Deu dels Dolors

  • L’iglésia de Sant Nicolau acollirà enguany este tradicional acte poètic que organisa Lo Rat Penat

Demà dia 22 de març, Lo Rat Penat celebrarà el tradicional acte poètic i musical en honor a la Mare de Deu dels Dolors, Patrona dels Poetes Valencians. L’acte tindrà lloc a partir de les 19.45 h en l’iglésia de Sant Nicolau de Valéncia.

L’acte estarà presidit per la CXXXII Regina dels Jocs Florals, Ilma. Sra. Dª Bettina Vöhringer que estarà acompanyada per la seua Cort d’Amor, formada per: María Chaqués Vöhringer, Adoración Miravet Sturm, Amparo Ortiz Pavia, Cristina Eulogio Sánchez, Consuelo Salavert Ruiz i Cristina Giner Alberola.

L’apertura, salutació i glossa de l’acte serà realisada per D. Antonio Corbí Copoví, vice-rector de la parròquia de Sant Nicolau de Valéncia, i tancarà l’acte l’Hble. Sr. D. Enric Esteve i Mollà, President de Lo Rat Penat.

En la part poètica, el Pròlec estarà a càrrec del poeta Donís Martin i Albizua, guanyador de la Flor Natural en els últims Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia. El I Dolor, La profecia de Simeó, serà versada per la poetesa Elena Casa i Llàcer; el II Dolor, La Fugida a Egipte, per Roser Lacruz i Caplliure; el III Dolor, La Pèrdua de Jesús en el Temple, serà realisada per Enrique Almero i Zanon, el IV Dolor, l’Encontre en el carrer de l’Amargura per Manuel Lagardera i Ramis, el V Dolor, La Mort de Jesús en la Creu per Josep Albert Aymemir i Casasús, el VI Dolor El Devallament de la Creu per Mª Jesús Coves i Torralba i, finalment, el VII Dolor, la Sepultura de Jesús serà versada per Ampar Cabrera i Sanfèlix, posant fi a les intervencions poètiques.

El Cor Popular de Lo Rat Penat, que posarà música a la velada estarà dirigit per Jesús Madrid, intercalant en el recital poètic els temes: “Cantiga 100 en llaor de Santa Maria” (Alfonso X), “Viernes Santo ¡Qué dolor!” (popular de Meliana i arreplegada per Mª Teresa Oller), “Propet de Tú, Senyor” (L. Masson, espiritual negre traduït per Rosa Bartual), “Hui torne, mare” (C. Gabarain traducció de Rosa Bartual), “Temps d’Amor i de Pau” (A. Dvorak del 2º moviment de la 9ª Simfonia, lletra en valencià de Jesús A. Madrid).

Subir