elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Manuel Boix i el Tempir d’Elx rebran els Premis Miquelet d’Honor 2015

    El proper dissabte 28 de novembre, a les 21:00 hores, la Societat Coral el Micalet farà la cerimònia de lliurament dels Premis Miquelet. Enguany, la Societat Coral atorga el Miquelet d’Honor individual a Manuel Boix (l’Alcúdia), artista valencià amb reconeixement internacional amb nombrosos premis en el camp de la pintura, l’escultura, l’obra gràfica i la il·lustració. Cronista gràfic de la identitat i la realitat cultural del País Valencià.

    I el Miquelet d’Honor col·lectiu, per l’actuació en l’àmbit del domini lingüístic a l’extrem sud del País Valencià, és per a l’Associació Cívica per la Llengua el Tempir (Elx). Malgrat les condicions polítiques adverses per a la llengua durant la dictadura i després d’ella i un creixement demogràfic impressionant procedent de territoris de parla castellana, les activitats del Tempir es centren al camp de l’ensenyament amb noves línies d’immersió lingüística a les escoles i instituts i també estudis centrats al sud del País Valencià de caràcter lingüístic, històric, dialectològic, literari, entre d’altres.

    També s’atorgaran, al mateix acte del dia 28 de novembre, la beca d’estudis musicals, el premi de difusió del patrimoni cutural, i els guardons literaris del Premi Joan Coromines d’investigació filològica, històrica o cultural; el Premi Micalet de Teatre, dotat per la Fundació SGAE; i el Premi Enric Soler i Godes d’experiències pedagògiques a l’escola.

    A més a més, des de dilluns 23 de novembre fins el lliurament dels premis dissabte 28 de novembre, la SC el Micalet celebrarà la Setmana Cultural dels Premis Miquelet 2015, amb tot un seguit de conferències al voltant de les polítiques culturals als territoris de llengua catalana. També hi haurà la presentació de les publicacions guardonades en edicions anteriors amb els premis literaris Joan Coromines. Micalet de Teatre i Enric Soler i Godes.

    Els premis Miquelet d’Honor de la Societat Coral el Micalet es crearen l’any 1988 per homenatjar les persones o entitats que per la seua trajectòria cívica i/o cultural havien destacat en la defensa de la identitat nacional i redreçament del País Valencià.

    Subir