elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La Universitat prepara una convocatòria extraordinària de beques per al curs 2011-2012 i multiplica per quatre la partida de beques per a 2013

    El rector i el Consell de Direcció han proposat al Consell de Govern iniciar els tràmits per a obrir una convocatòria de beques amb caràcter extraordinari per a resoldre la situació generada per la resolució definitiva de la convocatòria de beques de la Generalitat Valenciana per al curs 2011-2012. D’altra banda, la Universitat multiplica per quatre la partida de beques pròpies per a 2013.

    Així ho han informat el rector, Esteban Morcillo; la vicerectora d’Estudis, Isabel Vázquez; el gerent, Joan Oltra, i el delegat del rector per als Estudiants, Daniel González Serisola. El Consell de Govern ha estat informat novament del procés de tramitació de les beques de la Generalitat per al curs anterior, on s’ha registrat una important modificació entre la llista provisional d’estudiants admesos i la llista definitiva, que en cap cas pot ser atribuïda a la Universitat de València. Amb el canvi de la llista d’admesos, 76 estudiants de la Universitat de València inclosos provisionalment han eixit de la llista definitiva de beques concedides.

    En la sessió del Consell de Govern de hui el Rector ha informat que dels 76 estudiants, 15 d’ells havien sol·licitat una beca pròpia de la Universitat de València, en la seua convocatòria ordinària.

    Per la seua banda, el delegat del rector per a Estudiants, Daniel González, ha informat que el rector i diferents membres del Consell de Direcció han mantingut nombroses reunions amb representats d’estudiants, associacions estudiantils, els portaveus de la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública i amb dirigents de la Conselleria d’Educació per a informar sobre aquesta situació i trobar una solució a aquest problema.

    A proposta del rector, la Comissió Delegada del Consell de Govern per a beques d’estudiants, integrada per la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, el delegat del rector per a Estudiants, el vicerector d’Economia, el gerent de la Universitat, els degans en representació dels Campus de la Universitat, els representants d’estudiants al Consell de Govern i responsables dels serveis, estudiarà la viabilitat jurídica i econòmica d’implementar una convocatòria extraordinària de beques pròpia de la Universitat adreçada al curs 2011-2012.

    Tant el Rector com el Gerent han refermat que cap estudiant de la institució ha estat expulsat per no pagar taxes, i la vicerectora d’Estudis ha explicat que en aquesta línia es va cursar una instrucció específica per a que no es produïra cap baixa en la matrícula d’estudiants per aquesta raó fins que no s’implementen les mesures que ara estan estudiades.

    També han tornat a desmentir que existisquen 5.000 estudiants amb risc d’exclusió per aquesta causa, tal i com es va publicar en una notícia errònia difosa per un mitjà de comunicació, encara que a les 24 hores va rectificar.

    Per altra banda, s’ha aprovat el pressupost per a 2013. Aquest pressupost és molt restrictiu i es redueixen tots els capítols pressupostaris, com a conseqüència de la reducció dels ingressos públics que experimentarà la Universitat en el marc de les mesures polítiques de consolidació fiscal que s’està implementat per part de les Administracions Públiques. L’única partida que s’incrementarà considerablement en el pressupost de la Universitat de València és la destinada a les beques2012-2013 que atorga la institució als estudiants. La Universitat de València intenta, d’aquesta manera, pal·liar els efectes de la pujada de taxes en un context de greu crisi econòmica. Aquesta partida de beques pròpies es multiplica per quatre, i assolirà un import pròxim al milió d’euros.

    Subir