elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Es consolida el Dia de l'Arbre participatiu a Xirivella

Es consolida el Dia de l'Arbre participatiu a Xirivella
  • 8 col·lectius i 5 centres escolars han participat en el Dia de l'Arbre de Xirivella

  • S'han plantat prop de 200 arbres i plantes a diferents punts de la ciutat

L'Ajuntament de Xirivella, per mitjà de la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, ha celebrat este passat dissabte 4 de febrer el Dia de l'Arbre, que s'ha consolidat com una cita de la ciutadania per a fer de la localitat un espai més verd i sostenible. Per segon any consecutiu ha sigut un èxit de participació. Durant el matí del dissabte es va fer una plantació simultània i participativa de prop de 200 arbres i plantes en diferents llocs del municipi, a més de tallers temàtics al Centre Jove de Xirivella.

Segons el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Boro Montroy, «l'èxit d'esta convocatòria és un reflex del nivell de conscienciació mediambiental de la gent de Xirivella i un exemple de maduresa i compromís amb el bé comú dels nostres col·lectius».

Per a l'alcalde de Xirivella, Michel Montaner, «es tracta d'una mostra més de l'alt nivell de participació ciutadana que viu la nostra ciutat i com entre totes i tots podem convertir Xirivella en un espai més amable i sostenible on viure nosaltres i les pròximes generacions».

Les associacions i col·lectius han presentat les seues propostes de plantació. Enguany s'han fet realitat projectes de l'Agrupació Ecologista La Xiri, AMPA del CEIP Miguel de Cervantes, l'Associació del Comerç, l'Associació de Jubilats del Barri de la Llum, l'Esplai Amistat, el Centre Jove, l'Associació Agroecològica Gira-sols i el col·lectiu UASP. Membres d'estes associacions han enjardinat diferents solars municipals i han aportat diferents plantes a zones verdes pròximes a les seues seus.
També han desenvolupat activitats interessants com el "geocatxing", que ha tingut molt bona acollida. Es tracta d'un treball de recerca i localització de tresors a través de mapes i tecnologia GPS amb el mòbil organitzat pel Centre Jove.

Celebració també a les escoles

La celebració del Dia de l'Arbre també s'ha fet a les escoles i instituts durant la setmana del 30 de gener al 3 de febrer. Els dos IES Ramon Muntaner i Gonzalo Anaya, i els col·legis Rei En Jaume, Miguel de Cervantes i Gregori Mayans han participat amb diferents plantacions.

Pujar