elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vinaròs enceta la campanya “Consumim producte de proximitat; peix i marisc”

Vinaròs enceta la campanya “Consumim producte de proximitat; peix i marisc”
  MÉS FOTOS
  Vinaròs enceta la campanya “Consumim producte de proximitat; peix i marisc” - (foto 2)

  Jordi Moliner, regidor d'Agricultura, Medi Ambient, Sostenibilitat i Pesca de l'Ajuntament de Vinaròs, junt amb Javier Borràs, patró major, i Andrus, subhastador, de la Confraria de Pescadors, han presentat avui a la llotja de Vinaròs la campanya "Consumim productes de proximitat; peix i marisc", que té per objectiu fomentar el consum del nostre producte del mar en l'època més idònia.

  "Vam fer un estudi de totes les captures que s'agafaven a Vinaròs en totes les modalitats de pesca. Som un dels ports de tot el Mediterrani on quasi bé estan totes les pesqueres actives. Vam reunir-nos amb Javier Borràs i Jordi Moliner, vam presentar aquestes captures i les vam dividir en estacions. Cal destacar que tenim tot l'any quasi tots els peixos a la nostra llotja, però això no vol dir que tot l'any tinguen el mateix sabor. Per això, en aquesta campanya volem ensenyar quin és el moment de l'any en què cada peix està més bo" ha indicat Andrus, subhastador de la Confraria de Pescadors.

  Javier Borràs, patró major de la Confraria de Pecadors, ha destacat la feina que han dut a terme, tant Andrus com Jordi Moliner, regidor d'Agricultura, Medi Ambient, Sostenibilitat i Pesca, que sempre col·labora amb aquestes tasques i ha indicat que "Això anirà molt bé perquè permetrà que la gent pugue comprar en tot moment el peix i marisc de proximitat en l'època més adequada".

  Cal destacar que la Confraria de Pescadors i la Caixa Rural han col·laborat conjuntament amb l'Ajuntament de Vinaròs per tal de dur a terme aquesta campanya on s'ha fet una cartellera per entregar a les escoles, les pescateries i centres municipals de la nostra localitat per mostrar a la ciutadania quin és el peix o marisc de temporada que es pesca a la nostra confraria. També s'han fet imants amb les imatges del peix i marisc que es pot trobar en cada estació de l'any.

  Jordi Moliner, ha destacat també la col·laboració de Aviva Vinaròs en l'ajuda que ha brindat en posar els noms als peixos i marisc tal i com s'utilitza a la nostra localitat.

  Pujar