Castellano

La Vila Joiosa estrena aquest divendres ‘Poble de peix’, un documental que repassa la història de la pesca a través dels seus oficis

La Vila Joiosa estrena aquest divendres ‘Poble de peix’, un documental que repassa la història de la pesca a través dels seus oficis
  • L’audiovisual dirigit per Marta Asensi i Jaume R. Lloret culmina la 24 Mostra de Cuina Marinera que se celebra del 8 al 15 de març

MÉS FOTOS
La Vila Joiosa estrena aquest divendres ‘Poble de peix’, un documental que repassa la història de la pesca a través dels seus oficis - (foto 2)
La Vila Joiosa estrena aquest divendres ‘Poble de peix’, un documental que repassa la història de la pesca a través dels seus oficis - (foto 3)
La Vila Joiosa estrena aquest divendres ‘Poble de peix’, un documental que repassa la història de la pesca a través dels seus oficis - (foto 4)
La Vila Joiosa estrena aquest divendres ‘Poble de peix’, un documental que repassa la història de la pesca a través dels seus oficis - (foto 5)
La Vila Joiosa estrena aquest divendres ‘Poble de peix’, un documental que repassa la història de la pesca a través dels seus oficis - (foto 6)

L’Ajuntament de la Vila Joiosa presenta aquest divendres 15 de març el documental Poble de peix, un audiovisual entorn dels oficis tradicionals de la mar a la capital de la Marina Baixa. El treball es podrà veure a les 20.00 hores de la vesprada a l’Auditori Centre Social “Llar del Pensionista” de la localitat.

El projecte fa un repàs de la història de la pesca des de l’antiguitat fins als nostres dies a través de les experiències i les veus de mariners, xarcieres i xarciers, calafats, cuiners i cuineres, historiadors, etc. Més de trenta persones han oferit el seu testimoni per a donar conéixer la riquesa històrica, cultural i econòmica que el sector de la pesca ha aportat al municipi.

Amb aquest documental els dos vilers al darrere del projecte, Marta Asensi i Jaume R. Lloret, volen fer palesa la situació actual de la pesca i les indústries que la rodegen i conscienciar sobre el llegat que han deixat els seus avantpassats i la necessitat de valorar-lo i recuperar-lo.

Entre els entrevistats i entrevistades hi ha mariners com Fernando Rodríguez, Gaspar Llorens i Jacinto Llinares, xarcieres com Àngela Espasa “Torralba” o Maria Bou, xarciers com Pepe Segovia i Vicent Zaragoza o els xefs de l’Hogar del Pescador, Taverna Tres14 de Pinet i Taverna Valenciana El Pòsit.

També s’ha entrevistat a diversos experts en història, biologia i etnografia, vinculats a la localitat, com ara Albert Alcaraz, cronista oficial del municipi; Antonio Espinosa, director de Vilamuseu; José Luis Sánchez, catedràtic de la Universitat d’Alacant; Antonio Cervera, gestor cultural especialitzat en la conservació del patrimoni etnogràfic; i els experts en cultura vilera Ana Baldó, antropóloga marítima i professora, i l'historiador Antonio Sellés.

El documental conclou la 24 Mostra de Cuina Marinera que se celebra a la Vila Joiosa des del 8 fins al 15 de març, amb el producte local i de quilòmetre zero com a protagonista i amb un gran nombre propostes culinàries per part dels restaurants del municipi.

Pujar