Castellano

Municipalistes la Vila i Podem acudiran en coalició a les eleccions municipals a la Vila Joiosa

  • L’Assemblea Municipalista de la Vila Joiosa (Municipalistes la Vila) i Podem acudiran junts a les eleccions municipals de 2023 per a presentar una alternativa valenta i d’esquerres

La Vila Joiosa, durant els últims anys, ha mancat d’una proposta política que tinga com a centre els interessos de les classes populars i la defensa del territori. L’esquerra ha estat en gran mesura desapareguda i desorientada: sense programa, sense estratègia pròpia i, sobretot, sense una alternativa que presentar.

El model de poble basat en la massificació turística ha significat el sotmetiment de les institucions municipals als interessos immobiliaris i turístics. L’ajuntament actual és una continuació evident d’aquest model esgotat i caduc.

Les polítiques actuals impliquen assumir un model de ciutat fonamentat en la precarietat creixent de la classe treballadora, especialment les dones, la manca d’oportunitats per als joves i la consideració del patrimoni natural comú, la nostra terra, com a font de riquesa que extraure a base de formigó i construccions orientades, en gran mesura, al mercat europeu i turístic.

 Un exemple clar el podem vore en les polítiques urbanístiques i d’habitatge: cap aposta per la generació d’un parc públic de vivendes al mateix temps que vivim una explosió d’apartaments i urbanitzacions de luxe en terrenys agrícoles o forestals que no solen baixar dels 200.000.

Es per tot plegat, i guiats per l’anàlisi ací explicat que l’Assemblea Municipalista de la Vila Joiosa i la agrupació local de Podem assumim la necessitat de presentar una alternativa, unint forces, que recupere les institucions i pose tota la seua espenta en conservar la nostra comunitat i enfortir-la per avançar cap a noves metes i horitzons.

Els dos partits manifestem i acordem que la coalició tindrà per objectius principals els següents:

  1.  Treballar per garantir el dret a l’habitatge de forma digna i sense deixar-se la vida. Estar del costat de la gent en la defensa activa dels seus drets, en particular, en casos de desnonaments.
  2. La defensa del territori. L’aposta per la recuperació del terreny agrícola i forestal. L’aposta per una sobirania energètica en mans del poble i no dels oligopolis.
  3. La lluita contra el canvi climàtic de forma realista, deixant les operacions de màrqueting. Una nova política de residus que aposte per la reducció del consum i l’augment del reciclatge real.
  4. La defensa del valencià com a la llengua de País; la llengua de totes, entesa com un vehicle de cohesió de la nostra comunitat més enllà de qualsevol diferència.
  5. La lluita contra les agressions masclistes en un sentit ampli. També aquelles que el sistema econòmic genera.
  6. La municipalització de tots els serveis públics.
  7. L'abandonament del monocultiu turístic, aturant la massificació en marxa.
  8. L’aposta per la recuperació agrícola, camí cap a la sobirania alimentària.

A partir d’aquest moment seguim treballant per plasmar aquests objectius en un programa concret i presentar-nos en coalició a les eleccions municipals de 2023.

Pujar