elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benlloch lamenta la “demagògia” del PP de Casabó i Folgado amb les entitats socials de Vila-real

  • “L’Ajuntament de Vila-real no ha estat mai tan al costat de les entitats socials com ara, front a un PP que es dedicava a balafiar i fer rics a un pocs mentre la gent patia”, denuncia l’alcalde

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha lamentat la “demagògia del PP de Casabó i Folgado” en relació als convenis amb entitats socials que el govern municipal planteja avançar en la modificació de crèdits que es portarà la setmana que ve al Ple. “No ha hagut en la història un Ajuntament tan compromés com aquest amb les entitats socials. Entitat a les qual el PP, per molt que s’òmpliga la boca, no ajuda en res votant que no a què s’avancen els convenis més urgents, per immediatesa de les activitats i perquè són entitats amb menys capacitat financera, mentre s’aprova el nou pressupost”, argumenta l’alcalde.

“L'Ajuntament de Vila-real no ha estat mai tan al costat de les entitats socials, les que cuiden de les persones més vulnerables com ho està aquest Ajuntament, després d' anys de treball conjunt, de la mà de les entitats, en aliança amb la societat. Tant en els moments d’una situació econòmica millor com en els moments de majors dificultats o crisis, com vam demostrar en la pandèmia de la covid-19, quan vam ampliar encara més les ajudes”, valora Benlloch. Aquest suport històric es reflecteix en els 450.000 euros que es destinen actualment a les entitats d’atenció social en Vila-real. “En aquests anys, hem multiplicat per cinc el que destinem a les entitats socials en conveni, les ajudes i programes de Serveis Socials per a garantir que ningú queda arrere fins a fregar els 1,5 milions d’euros”, puntualitza.

“L’abandono de les persones més vulnerables per part del PP de Casabó i Folgado era vergonyós, mentre havíem de veure com balafiaven els diners de tots en  luxes, amb aquella nefasta frase de "per a lluir s’ha de patir" que pronunciaven sense pudor mentre gastaven en obres faraòniques, en sobrecostos i il·legalitats que han acabat amb sentències dels tribunals i generant-nos la ruïna”, argumenta. “Quan la gent patia, ells es dedicaven a fer rics a uns quants i a gastar els diners del poble en algunes empreses del Gürtel com Piaf”, afegeix.

“Des que es va produir el canvi a Vila-real al 2011, també amb l’ajuda de Compromís i Esquerra Unida, les coses van canviar a Vila-real. Front a aquells anys, quan, amb el PP de Vila-real, tot era malbaratament, il·legalitats, luxe i ostentació per a uns quants, nosaltres, amb el poc que hem tingut, sempre hem estat i seguirem estant al costat del més vulnerables”, assenyala l’alcalde.

“La demagògia barata de Casabó, que té la proposta de distribució dels romanents fa 20 dies i no ha obert la boca, ni una idea, ni una proposta, ni preocupar-se del que ara diu preocupar-se  de les entitats socials. Amb els poquets romanents que tenim, gràcies a què ens toca gastar-nos el poc que tenim per a pagar els seus empastres i il·legalitats, fem el que podem”, apunta Benlloch. En aquesta línia, l’alcalde recorda que en els expedients de modificació de crèdit que es portaran al Ple la setmana que ve, s’inclouen 250.000 euros més per a una nova sentència i interessos d’altres resolucions anteriors, “que se sumen al que arrosseguem de l’any passat per a pagar els empastres del PP”. “Açò és, de fet, el que ens ha retardat l’expedient dues setmanes. En aquests diners podríem haver avançat algun conveni més, però gràcies al PP de Casabó i Folgado aniran a pagar empastres urbanístics”, denuncia.

“El mateix Casabó va admetre, en la Junta de Portaveus celebrada dijous passat, que no tenien cap problema amb els convenis inclosos en la modificació de crèdit”, recorda. En aquella Junta de Portaveus, l'alcalde va explicar als grups que, amb els pocs romanents que queden, el criteri que s'ha seguit –tot i ser coneixedors que totes les entitats ho necessiten- és el d’avançar els convenis amb entitats que promouen activitats aquest trimestre, i incloure en el pressupost nou el de la resta d’entitats, amb major capacitat financera perquè tenen també entitats supramunicipals que poden ajudar-los fins que puguem aprovar el pressupost de 2024, a més de donacions d’empreses i particulars, així com un treball conjunt i continu amb els Serveis Socials municipals. “Per tant, si tenen dificultats les cobrim també així”, explica Benlloch, qui recorda, a més, que aquestes entitats tampoc han de fer front a despeses de lloguer de les seues seus (Càritas, amb local part de l’Ajuntament; Creu Roja i Sant Vicent de Paül, en local cedit per l’Ajuntament i  Joventut Antoniana, en la parròquia dels franciscans).

“L'únic interés del PP de Casabó i Folgado és, i així ho han demostrat des de l’inici d’aquesta legislatura, treballar per a paralitzar Vila-real. El “cuanto peor para el gobierno, major para nosotros” que practica el PP també a l’àmbit nacional, pensant que, així, els anirà bé, desgastant al govern municipal. Però això a qui fa mal és al poble de Vila-real”, lamenta. “Votar no a aquests convenis és posar en greus problemes a entitats del nostre poble que col·laboren per a fer de Vila-real una ciutat millor i no ajuda a cap entitat social”, puntualitza.

La setmana que ve, una vegada aprovada la modificació, “que era imprescindible perquè la Intervenció municipal ens avalara una proposta de pressupost, seurem amb Compromís a treballar per un pressupost que ja hem estat embastant”. “Ahí estaran tots els convenis que hagen d’estar, fruit del diàleg i l’acord polític”. “Avançar ara aquests convenis en la modificació de crèdits és ajudar a la nostra gent, al poble, i guanyar unes setmanes en la possibilitat que ells també puguen complir amb els compromisos amb els seus proveïdors i empreses locals”. “Que tant s'ompli la boca Casabó i el PP de dir “si és de casa, bo, però només per a demanar el vot. Ara, cuanto peor per a Vila-real, major para nosotros”, denuncia.

“No aconseguiran tornar al govern perquè paralitzen Vila-real. La ciutadania no ha volgut per milers de vots de diferència, que el senyor Casabó fora l'alcalde i que la dreta tornada a l'Ajuntament que han estat apunt de quebrar. A l’Ajuntament que, amb molt d’esforç, estem intentant tirar endavant perquè Vila-real avance. No guanyaran intentant generar el caos el que les unes no els van donar. Aquesta és la meua responsabilitat i per això vaig a deixar-me la pell. Per a nosaltres, Vila-real primer. I de Vila-real, les persones primer”, conclou l’alcalde.

 

Pujar