VALENCIA | SOCIETAT

L'Ajuntament de València adjudica la gestió del Centre de Dia del Marítim a l'associació Alanna

ELPERIODIC.COM - 05/04/2024

El contracte tindrà un import de 907.894,00 euros (sense IVA) i durarà dos anys

Qui pot accedir a este recurs són joves d'entre 16 i 18 anys

Els tallers i activitats que es realitzen es divideixen en prelaborals, com a tallers de fusteria, soldadura i hostaleria; i en activitats transversals, com el taller d'informàtica

 

L'Ajuntament ha aprovat este matí, mitjançant la Junta de Govern Local (JGL), l'adjudicació del contracte de servicis del Centre de Dia d'inserció sociolaboral per a joves i adolescents Marítim a l'associació Alanna, per un import de 907.894,00 euros (sense IVA). El contracte tindrà un termini de duració de dos anys, a comptar des del primer dia del mes següent a la data de la seua formalització, sent prorrogable per períodes anuals fins a un màxim de dos anys.

Este centre de dia és un recurs d'atenció primària de caràcter específic adscrit a la Secció del Menor, la finalitat del qual és que els i les usuàries adquirisquen, mitjançant un pla d'intervenció personalitzat, els hàbits i coneixements mínims que siguen necessaris per a poder optar a la inserció social i laboral. Per tant, el seu objecte és normalitzar les condicions de vida d'adolescents i joves en situació de risc social.

Els qui poden accedir a este recurs són joves d'entre 16 i 18 anys, encara que amb excepció s'admetran adolescents de 14 i 15 anys, sempre que existisca un historial d'absentisme crònic i una notificació de la derivació a la fiscalia de menors. A més, han de residir en el municipi de València i estar en risc social, acolliment o en compliment d'una mesura judicial. I que, a més, no assistisquen de forma regular a un centre educatiu.

Els tallers i activitats que es realitzen es divideixen en prelaborals, com a tallers de fusteria, soldadura i hostaleria; i en activitats transversals, com el taller d'informàtica i coneixement administratiu, el taller de FOL (Formació en Orientació Laboral) i el de suport formatiu i educatiu. Així mateix, també s'imparteix un taller formatiu per a la preparació d'accés al grau mitjà de formació professional.

D'altra banda, destaquen les activitats lúdic-formatives, entre estes es destaca la participació en les campanyes i concursos municipals, excursions, visites formatives i culturals, visites per a conéixer recursos formatius com a centres de treball i altres recursos d'inserció sociolaboral. També es desenvolupen activitats esportives i disposen de servici de menjador. A més, reben atenció personal i suport familiar. En este sentit, s'elaboren plans individuals sobre la base d'un estudi psico-socioeducatiu i un posterior diagnòstic.