VALENCIA | MEDI AMBIENT

Més de 100 docents de la Comunitat Valenciana reflexionen sobre emergència climàtica en Las Naves

ELPERIODIC.COM - 04/11/2022

Vincle Educatiu és una trobada entre més de 100 professors i professores de la Comunitat Valenciana per a reflexionar i actuar sobre la situació d'emergència climàtica des de les aules

El centre d'innovació Las Naves, de l'Ajuntament de València, acollirà dissabte que ve 5 de novembre Vincle Educatiu, una trobada entre més de 100 professors i professores de la Comunitat Valenciana per a reflexionar i actuar sobre la situació d'emergència climàtica des de les aules, a partir de metodologies i projectes educatiu innovadors.

Alineats amb l'estratègia d'innovació Missions València 2030 per a aconseguir una ciutat més saludable, sostenible, compartida i emprenedora, i amb la Missió Climàtica posada en marxa a la ciutat, aquest esdeveniment té com a objectiu que el sistema educatiu actue i integre en els últims nivells de concreció la problemàtica de l'emergència climàtica per a així fer passos des de les bases de la societat.

Per a això l'esdeveniment comptarà amb persones expertes molt rellevants a nivell estatal que ajudaran a contextualitzar, per a posteriorment treballar en equips diferents dissenys pedagògics innovadors per a desenvolupar a les aules. Per tant, aquest VINCLE educatiu pretén connectar professorat, crear i oferir idees, propostes i projectes innovadors concrets amb la finalitat que la problemàtica de l'emergència climàtica arribe als últims nivells de concreció de la labor educativa.

El regidor d'Innovació i Gestió del Coneixement de l'Ajuntament de València, ha expressat la seua “alegria al fet que les reflexions i accions per a aconseguir la nostra Missió Climàtica no queden en l'àmbit del sector públic i privat, i fins i tot de l'Acadèmia entesa com a Universitat i centres d'investigació. També els centres escolars tenen molt a aportar, ja que els xiquets i xiquetes són els que juguen un paper molt important per a la seua consecució. Ells són els futurs professionals, la ciutadania que en el futur prendrà les decisions que definiran com serà la València del 2030, 40 i 50. De la seua formació i educació, i com es tracta l'emergència climàtica a les aules, dependrà el nostre futur”.

Al llarg de la jornada hi haurà moltes activitats, tallers i ponències de Charo Morán, llicenciada en Ciències Biològiques, amb una trajectòria laboral enfocada cap a l'ecologia, la gestió ambiental, l'educació ecològica i la formació de llarg recorregut; Juan Bordera, diplomat en Nucine en 2008 en l'especialitat de guió, i Màster en direcció i producció cinematogràfica en 2018 per l'Escola Europea. Activista en moviments ecosocials i pel decreixement des de fa més d'una dècada; i Andreu Escrivà, llicenciat en Ciències Ambientals, Màster en Conservació d'Ecosistemes i Doctor en Biodiversitat. Actualment i des de 2021 és membre del Grup d’Expertes i Experts per l’Emergència Climàtica de Barcelona.