6 de desembre de 2019 6/12/19

La Falla Barri Sant Francesc d’Oliva guanya el Premi Lletres Falleres al llibret + Complet

  La Falla Barri Sant Francesc d’Oliva es va erigir ahir en la guanyadora del Premi Lletres Falleres al llibret + Complet, a la Festa de les Lletres Falleres que va tindre lloc a la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna i que va reunir a centenars de fallers i amants del llibret. Com a curiositat, cap falla va aconseguir més d’un guardó d’entre els 13 que s’atorgaven, fet que si havia ocorregut en les darreres edicions.

  Pel que fa al premi Ortifus, el premi a la millor portada d’un llibret de falla va ser per a la comissió Selgas Tovar de Xàtiva, mentre que el premi a la coherència en el llibret va anar a parar a la falla Sant Nicolau Mosquit de Gandia, guanyadora també dels premis de la Generalitat Valenciana. Pel que fa al Premi COMFET, que reconeix el millor contingut infantil, el guardó va anar a parar a la falla Sant Joan d’Alzira.

  Altre dels premis que es va atorgar aquest divendres va ser el Climent Mata, que premia el disseny i la maquetació als llibrets de falla. El premi local va ser per a la falla Sant Jordi de Xàtiva mentre que el guardó a nivell autonòmic va ser per a la falla Castielfabib-Marqués de Sant Joan de València. El treball guanyador del Premi Soler i Godes al millor article va ser “Enrònies que perduren”, de Ricard Balanzà per a la falla Oeste de Dénia; i el millor microrrelat va ser per a “Escacs de papallona”, de Soledad Ahulló, per a la falla Cantereries d’Alzira.

  Pel que fa als premis vinculats a la poesia, “Confitures mètriques” de Salvador Bolufer Femenia per a la falla Av. Burjassot – Joaquim Ballester i Reus de València es va emportar el premi Malva al millor poema satíric; mentre que el premi Portal de Valldigna per a la millor poesia lírica va ser per a “Mimètics”, de José Antonio Martínez Giner per a la falla Cambro de Tavernes de la Valldigna.

  En referència als assajos, que guardona la Falla Mocador de Sagunt, el premi Mocador al millor treball a nivell autonòmic va ser per a Rafa Tortosa amb “Les falles i la política: entre el valencianisme i el poder. 2ª part (1962-2018)” per a la falla  Plaça de Jesús de València; mentre que el premi Emili Llueca al millor assaig de la comarca del Camp de Morvedre va ser per a “Úrsola o la veu de la dona en el segle XV”, de Manuel Civera per a la falla Santa Anna de Sagunt. El Premi Bernat i Baldoví al millor sainet ha recaigut en Francisco Fernández Ruiz, amb “La conillera” per a la Falla Verge de Sales de Sueca, mentre que la millor piulada de l’any ha sigut obra de Juanjo Medina Bonilla.

  ocultar
  La Falla Barri Sant Francesc d’Oliva guanya el Premi Lletres Falleres al llibret + Complet
  Pujar