Castellano

Èxit d'assistència a la presentació del poemari 'Crits de diumenge', de Quim Sanç, IV Premi de Poesia "Torre de Piles" 2021

Èxit d'assistència a la presentació del poemari 'Crits de diumenge', de Quim Sanç, IV Premi de Poesia "Torre de Piles" 2021

  El parc de la Torre de la Vall, a la platja de Tavernes de la Valldigna, es va omplir de públic el divendres 20 d'agost, amb motiu de la presentació del poemari Crits de diumenge, del valler Quim Sanç.

  L'acte, organitzat per la Regidoria de Cultura de Tavernes, va ser introduït per l'editor Manel Arcos i va comptar amb la participació de l'escriptora de Polinyà de Xúquer, Marisol Moll, qui va llegir poemes del llibre.

  Crits de diumenge és el segon recull de poemes de Quim Sanç i el segon que li publica l'editorial saforenca Edicions del Sud. La de divendres és la primera presentació que el valler fa de la seua obra, després de guanyar del IV Premi de Poesia «Torre de Piles», lliurat el passat dissabte 7 d'agost durant el VIII Recital de Poesia i Música en Valencià que es va celebrar al parc de la Torre de Piles.

  Crits de diumenge és un recull de poemes que destaca pel tractament de temes clàssics com la mort, el pas del temps, el sexe... molts estimulants, com també pel seu excel·lent domini de la llengua i dels recursos poètics, com la mètrica, el ritme i la rima. Les estructures sintàctiques són diàfanes; l’estil culte, però clar. Hi apareixen composicions clàssiques, com el sonet, i presenta reminiscències del vitalisme de Nietzsche i del Maragall més punyent.

  Quim Sanç és el nom artístic del valencià Joaquim Sanz Ureña. Aquest jove de vint-i-nou anys es va graduar en Filologia Catalana per la Universitat de València en 2014. Com a músic, ha participat en projectes diversos, com Naia o Folkenjazz, i ha col·laborat en la gravació de més de deu discs, com Ara, Estellés: 12 poemes, 12 cançons a Benicarló (2011), junt amb Ximo Caffarena; La quadrilla (2013), de Tres Fan Ball; o Desperta Ferro (2014), d’Arrap. Com a cantautor, ha publicat dos àlbums: Primeres intencions (2014) i Queixalets (2017); i enguany ha guanyat la IV Trobada de Cantautors «Torre de Piles», celebrada el passat 18 de juliol al parc de la Torre de Piles. I, com a professor, porta des de l’any 2017 ensenyant català a adolescents en la comarca de l’Anoia, a la Catalunya Central. En 2020, descobrint-se i explorant-se la seua vessant més literària, va gosar d’estrenar-se com a creador de poemes amb el recull Envers el pensament

  MÉS FOTOS
  Èxit d'assistència a la presentació del poemari 'Crits de diumenge', de Quim Sanç, IV Premi de Poesia "Torre de Piles" 2021 - (foto 2)
  Èxit d'assistència a la presentació del poemari 'Crits de diumenge', de Quim Sanç, IV Premi de Poesia "Torre de Piles" 2021 - (foto 3)
  Èxit d'assistència a la presentació del poemari 'Crits de diumenge', de Quim Sanç, IV Premi de Poesia "Torre de Piles" 2021 - (foto 4)
  Èxit d'assistència a la presentació del poemari 'Crits de diumenge', de Quim Sanç, IV Premi de Poesia "Torre de Piles" 2021 - (foto 5)
  Èxit d'assistència a la presentació del poemari 'Crits de diumenge', de Quim Sanç, IV Premi de Poesia "Torre de Piles" 2021 - (foto 6)
  Èxit d'assistència a la presentació del poemari 'Crits de diumenge', de Quim Sanç, IV Premi de Poesia "Torre de Piles" 2021 - (foto 7)
  Èxit d'assistència a la presentació del poemari 'Crits de diumenge', de Quim Sanç, IV Premi de Poesia "Torre de Piles" 2021 - (foto 8)
  Èxit d'assistència a la presentació del poemari 'Crits de diumenge', de Quim Sanç, IV Premi de Poesia "Torre de Piles" 2021 - (foto 9)
  Èxit d'assistència a la presentació del poemari 'Crits de diumenge', de Quim Sanç, IV Premi de Poesia "Torre de Piles" 2021 - (foto 10)
  Èxit d'assistència a la presentació del poemari 'Crits de diumenge', de Quim Sanç, IV Premi de Poesia "Torre de Piles" 2021 - (foto 11)
  Èxit d'assistència a la presentació del poemari 'Crits de diumenge', de Quim Sanç, IV Premi de Poesia "Torre de Piles" 2021 - (foto 12)
  Èxit d'assistència a la presentació del poemari 'Crits de diumenge', de Quim Sanç, IV Premi de Poesia "Torre de Piles" 2021 - (foto 13)
  Pujar