Castellano

Ja està en marxa la moneda social el «Gallet» de Silla

  Hui ha començat a funcionar la xarxa d'intercanvi comunitari amb moneda social el «Gallet» de Silla. Per a formar part de la comunitat d'intercanvi i cooperació veïnal cal registrar-se en la web elgallet.es. Aquest web presenta un disseny intuïtiu i senzill d'utilitzar propi d'una xarxa social.

  En registrar-se, la persona usuària compta amb un perfil personal on es reflecteixen les seues ofertes i demandes d'intercanvi que cadascú pot proposar a la resta de membres de la xarxa. Cada perfil d'usuari i d'usuària disposa d'un saldo inicial de 300 gallets per començar a intercanviar i es pot acumular fins a un màxim de 600 gallets.

  El «Gallet» és la moneda social que permet realitzar els intercanvis i té una equivalència virtual amb l'euro, de manera que un gallet equival a un euro encara que els gallets no es poden convertir en euros i sols poden ser utilitzats dins de la mateixa xarxa per a fer intercanvis amb la resta de veïns i veïnes. En la xarxa, es poden proposar ofertes i demandes de manera que totes les persones usuàries poden adquirir aquelles ofertes en què estiguen interessades, d'entre totes les ofertes realitzades pel conjunt d'usuaris i usuàries d'El Gallet.

  Segons el regidor de transparència, comunitat i participació, Salva Mestre, "amb el Gallet el veïnat de Silla podrem satisfer mútuament necessitats de forma intensa i propera, cohesionant-nos més com a comunitat i recuperant l'esperit de cooperació veïnal que tradicionalment ha caracteritzat la convivència al nostre poble". I és que el saldo inicial de 300 gallets assignats a cada persona que es registre en www.elgallet.es no és altra cosa que un crèdit comunitari al qual tothom té accés i que no hi ha obligació de tornar, a diferència dels crèdits bancaris amb euros.

  Per promocionar el llançament de la xarxa d'El Gallet, se sortejaran 60 targetes regal de 50 euros per a consumir-se als comerços del poble, al marge de la xarxa d'El Gallet, donant suport d'aquesta manera al comerç local de cara a les compres nadalenques.

  Pujar