Castellano

Riba-roja prepara excursions culturals a ciutats valencianes per als alumnes de l'Escola d'Adults

Riba-roja prepara excursions culturals a ciutats valencianes per als alumnes de l'Escola d'Adults
  MÉS FOTOS
  Riba-roja prepara excursions culturals a ciutats valencianes per als alumnes de l'Escola d'Adults - (foto 2)

  Conéixer la geografia valenciana i la cultura dels pobles alhora que es practica esport a base de caminar és el principal objectiu plantejat per la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria. Amb el nom del programa "Anant anant aprenem", el departament educatiu ha iniciat fa unes setmanes una iniciativa enfocada als estudiants de l'escola permanent d'Adults (EPA) tot i que també s'hi poden apuntar la resta de ciutadans de la vila. Les visites estan guiades per Vicent Durà.

  El projecte municipal ha rebut una acollida immillorable en els dos mesos que porta en marxa a la localitat atesa la gent que hi participa, l'entusiasme que hi expressa i les opinions favorables detectades, la qual cosa esperona encara més a continuar-hi en les mateixes condicions. De moment, la iniciativa ha traslladat els participants a les localitats de Sagunt -al Camp de Morvedre-, Xelva -als Serrans- i la propera eixida serà a Alzira, la Ribera, al paratge de la Murta, prevista per a finals de maig.

  Cada eixida dels participants del projecte "Anant anant aprenem" es divideix en dos fases diferenciades. En la primera part hi ha un component físic amb sendes i camins de muntanya per les comarques per on transcorre cada etapa. Mentrestant, en la segona meitat de la jornada hi ha una visita als nuclis històrics i culturals amb la finalitat de conéixer el passat històric i l'origen de les civilitzacions que hi van viure. Experts i estudiosos de la matèria en són una part indefugible a l'hora d'aprofundir-ne en la part cultural. No sols hi prenen part els alumnes de l'EPA sinó també de al resta de Riba-roja.

  El regidor d'Educació de Riba-roja de Túria, Miquel Castillo, ha expressat la seua satisfacció "per l'acollida que hi ha tingut el programa educatiu i cultural on combinem l'aspecte físic amb l'aprenentatge històric, amb visites a ciutats i pobles valencians que mai no hem conegut, que ens permet traslladar-nos en el temps a altres èpoques i civilitzacions d'arreu de les comarques valencianes".

  Pujar