elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rafelbunyol tindrà «bus a la platja»

Rafelbunyol tindrà «bus a la platja»
  • L'Autoritat de Transport Metropolità de València incorpora Rafelbunyol a la Línia 6C del servei públic d'autobusos, connectant el municipi amb les platges del Puig, la Pobla de Farnals i Alboraia durant els mesos d'estiu.

El dimarts 14 de febrer, la secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez, i el director gerent de l’Autoritat de Transport Metropolità de València, Manuel Martínez, van presentar a l’Ajuntament del Puig el nou projecte de servei públic de transport de viatgers per carretera. Amb els serveis que s'incorporaran en els pròxims mesos, Rafelbunyol quedarà connectat a les localitats del seu voltant mitjançant tres línies d'autobús metropolità, les quals faran la seua parada al municipi.

Durant els mesos d'estiu, la Línia 6C enllaçarà Rafelbunyol amb les platges del Puig, la Pobla de Farnals i Alboraia en horari de matí, vesprada i nit, permetent als veïns i veïnes de la localitat anar i tornar d'estos espais naturals i d'oci.

Així mateix, durant tot l'any, la nova Línia 5Na connectarà els termes municipals de Puçol, el Puig i Rafelbunyol les nits de divendres, dissabtes i vespres de festius; mentre que les seues matinades quedaran cobertes per la nova Línia 5Nb, que unirà les localitats de Puçol, el Puig, Rafelbunyol, la Pobla de Farnals, Massamagrell, Museros, Albalat dels Sorells, Foios, Bonrepòs i Mirambell, Tavernes Blanques i València.

L'alcalde de Rafelbunyol, Fran López, considera l'aprovació de les noves línies d'autobús metropolità "tota una conquesta per al nostre poble". En este sentit, defensa que "des del govern municipal hem treballat en determinació per tal que estes noves línies foren una realitat". "D'esta manera, promovem el transport públic i sostenible, afavorim la mobilitat amb Puçol i el Puig i possibilitem que els nostres veïns i veïnes puguen gaudir de les principals platges de la comarca sense haver de disposar de vehicle privat", conclou.

Des de l'Ajuntament s'assenyala que, amb estes noves línies d'autobús metropolità, es respon a una reclamació històrica del veïnat rafelbunyoler, donat que, als diferents processos participatius realitzats, un nombre significatiu de veïns i veïnes han traslladat la necessitat de millorar la connexió amb els pobles del voltant als quals no arriba la Línia 3 de Metrovalència, així com amb les platges més properes durant la temporada estival.

Pujar